Прекратяването на концесията на Лукойл може да доведе до криза

...
Прекратяването на концесията на Лукойл може да доведе до криза
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Прекратяването на концесията на Лукойл ще има негативен ефект

" Прекратяването на концесията на " Лукойл " може да докара до рецесия в търговията с горива ". Това сподели в студиото на предаването Христо Алексиев, стопански секретар на президента.

Според Алексиев е безконтролно да се правят сходни дейности, защото не са били направени нужните разбори. По негови данни прекратяването на концесията ще има извънредно отрицателен резултат за страната.

" С това решение страната губи контрола върху пристанището. Досега страната постоянно имаше достъп до него, а в този момент поради тези недомислени решения може да загубим този надзор ", добави той.

Алексиев подсети, че служебното държавно управление е единственото, което е принудило " Лукойл " да заплаща налози на страната. Допълни, че в границите на 5 месеца, компанията е изплатила 180 млн. лева директни налози. Той също по този начин осъди и тези, които са " за " преустановяване на концесията.

" За мен е необичайно по какъв начин същите тези хора се явяват като спасители на това въздействие, което може би те са инспирирали. Не желая тези хора да ме избавят от това въздействие ", сподели още той.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР