Прекратяването на извънредната епидемична обстановка не означава прекратяване на пандемията.

...
Прекратяването на извънредната епидемична обстановка не означава прекратяване на пандемията.
Коментари Харесай

Кунчев: Краят на извънредната обстановка не е край на пандемията

Прекратяването на изключителната епидемиологична конюнктура не значи преустановяване на пандемията. Това изрично съобщи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Важното е да преминем към естествения живот по образован метод, с цел да няма опасности. Не са доста оптимистични нещата в Европа, има страни с 11 пъти по-висока заболеваемост от нас, като да вземем за пример Австрия. Трябва да преминем доста деликатно към разпускането на ограниченията, към този момент ситуацията го разрешава - ние сме измежду четирите страни в Европа с най-ниска заболеваемост “, сподели още Кунчев пред Българска национална телевизия.

Той още веднъж акцентира, че най-големият проблем е ниската имунизация у нас. И точно по тази причина постоянно би трябвало да имаме едно мислено, че при възможна нова вълна ние можем да бъдем най-засегнати.

Според него не е късно да се ускори имунизационната акция, макар че той счита, че този резултат у нас се дължи на ниското доверие към институциите.

Поради тази причина и неразбираемата конюнктура в Европа той е предложим епидемиологичната конюнктура да продължи до 15 май, само че то бе отхвърлено.

Кунчев прикани хората да продължат да съблюдават отдалеченост и персонална стерилизация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР