Прекратявам кариерата си много удовлетворена и щастлива, сподели Катрин Тасева

...
Прекратявам кариерата си много удовлетворена и щастлива, сподели Катрин Тасева
Коментари Харесай

Мадлен Радуканова: Уникално е всеки ден да се събуждаш с чувството, че си олимпийски шампион

Прекратявам кариерата си доста задоволена и щастлива, показа Катрин Тасева
Остават броени дни до бенефиса на олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика - Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова. „ Диамантените “ девойки от ансамбъла приготвят величествен театър, с който ще слагат финалните линии от своята блестяща кариера. От Tribune.bg имахме опция да се срещнем с тях по време на представянето на благотворителния календар на Fibank за 2022 година, в който те са основни героини и впечатляват със своята хубост, персонална идея и изящност. Момичетата разкриха за нашата медия някои от акцентите в шоуто, което приготвят и изненадите, с които ще зарадват феновете на художествената гимнастика по време на бенефиса, който носи символичното име „ Сън “. Те споделиха и какво означа за тях спечелването на Олимпийската купа и какво е възприятието да бъдеш олимпийски първенец.

„ Чувството е неповторимо. Всеки ден да се събуждаш и да си го напомняш е в действителност доста прелестно. Много се веселя, че към този момент мога с освободена душа да пребивавам живота си. Всички прекратяваме своите спортни кариери и съм извънредно щастлива, че ги приключваме по този необикновен метод, откакто сбъднахме най-голямата си фантазия “, изрази своите страсти Мадлен Радуканова.

„ Искам да кажа, че целият развой, обвързван с подготовката на бенефиса ни е извънредно прелестен. Естествено има напрегнати моменти, тъй като времето ни притиска. В спектакъла сме присъединили много забавни неща, които се надявам да се харесат на всички. Ще ни видят в една друга светлина, всяка една от нас ще има самостоятелни танци. Всички те ще бъдат изпълнени на българска музика и то онлайн. Ще има 3D мапинг на килима. Ще бъде доста прочувствено и нещо незабравимо. Така че, поканвам всички хора, които желаят да ни видят за финален път на килима, да си купят билети и да дойдат да ни поддържат и в този по този начин значим ден от спортната ни кариера “, обърна се олимпийската ни шампионка към всички почитатели на художествената гимнастика.

Освен олимпийските шампионки от Токио 2021, в спектакъла-бенефис ще вземат присъединяване и Елена Бинева, Теодора Александрова, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Олимпиадата в Токио това лято беше последно съревнование за Катрин Тасева, която беше една от представителките на България в самостоятелната конкуренция дружно с Боряна Калейн. Eто с какви страсти Катрин поставя завършек на своята сполучлива спортна кариера:

„ Прекратявам кариерата си доста задоволена и щастлива. Доволна съм от всичко, което съумях да реализира “, съобщи пред Tribune.bg една от най-хубавите ни гимнастички.



Веднага след Олимпийските игри ръководителят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разгласи, че Катрин Тасева ще остане в залата по художествена гимнастика, само че като треньор. Грацията ни удостовери думите й:

„ Да, такива са проектите за момента. Няма да се отделя от спорта сигурно. Смятам да се развъртвам като треньор, дали тук или някъде другаде към момента не е ясно “, показа Катрин.



Тя разкри за нас и какво да чакат феновете на художествената гимнастика от спектакъла на 16 декември.

„ Аз ще вземам участие дружно с Невяна Владинова, двете самостоятелни гимнастички. Като цяло се обрисува спектакълът да бъде доста хубав и се надявам за следващ път да докоснем нашите фенове и всички хора, които ни обичат. Ще представим доста забавни танци, като целият театър ще бъде на фона на напълно български фолклорни песни, само че осъвременени. Ще има ужасно доста мултимедия и резултати. Ще бъде в действителност едно неповторимо зрелище и се надявам да се хареса на хората, да дойдат да ни поддържат и да ни изпратят по този начин както заслужаваме “, прикани Катрин почитателите на художествената гимнастика.



Българската гимнастичка показа още какво е било предизвикването да се подготвяш за надпревари по време на пандемия.

„ Тези две години – 2020 и 2021 година, бяха сложни, непредвидени, само че считам, че успяхме да се оправим с провокациите доста добре и направихме едни доста сполучливи надпревари все пак, изключително девойките от анасамбъла, които съумяха да ни зарадват с този златен орден на Олимпиадата. Аз също доста се веселя за всички мои триумфи, които имам освен през тази година, само че и през миналите “, безапелационна бе българската прелест.

В края на тази извънредно тежка година, тя насочи и благопожелание към всички българи:

„ Пожелавам на всички нас и нашите близки и другари да са живи и здрави, разбрахме, че това е най-важното – здравето! “

„ Сън “ е авторски театър, който съчетава в себе си музика онлайн, мултимедия, художествена гимнастика и танци. В основата на огромната продукция още веднъж застава Калоян Лалев – Кайо.

Нека и този път, при последното им излизане на килима, да подкрепим нашите златни девойки, които направиха невъзможното и стигнаха до най-желаното отличие за всеки състезател – златен олимпийски орден! Те го заслужават!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР