Прекратиха издирвателната акция в Стара планина. Бащата и синът от

...
Прекратиха издирвателната акция в Стара планина. Бащата и синът от
Коментари Харесай

След като баща и син се изгубиха под вр. Ботев: Ще бъдат изградени заслони

Прекратиха издирвателната акция в Стара планина. Бащата и синът от Стара Загора, които са в неопределеност от 5 февруари, не бяха открити. Всички към момента се надяват на знамение.
Румен Стоянов, кмет на Калофер, сподели, че имат проекти за създаване на заслони по маршрута до вр. Ботев, а министър председателят Борисов е заречен финансиране.

Калофер, Карлово

Многократно метеоролозите предупреждаваха за тежки зимни условия изключително в региона на вр. Ботев на Стара планина.

Един от спасителите, които бяха добре екипирани и оборудвани, пострада, като падна в ледените води на реката. По неофициална информация, индивидът е добре.

Повдигнат е въпросът за маркировката в планините.

Кметът на Калофер Румен Стоянов нощес е разговарял по телефона с премиера Бойко Борисов.

Румен Стоянов, кмет на Калофер: Свидетели сме на една човешка драма за следващ път и това ни накара да помислим за инфраструктурата. Тъй като по тези тежки направления няма човек къде да се подслони. Летните стихии от време на време дори са по-тежки от зимните. Преди доста години там беше осеяно с пастирски колиби и това спасяваше човешки животи. Сега желаеме да се създадат такива. Снощи в диалога с премиера Борисов, сподели " Направете плановете. Веднага сме подготвени, ще финансираме ", което на този стадий може единствено да ни зарадва. Започваме занапред.

По тези направления най-малко 2-3 заслона би трябвало да се създадат, сподели кметът.

Времето към връх Ботев е сурово и е рисковано да се възобновява акцията за търсене и през днешния ден, добави той.
 Приключи издирването на изчезналите татко и наследник в Стара планина Приключи издирването на изчезналите татко и наследник в Стара планина
И през днешния ден избавителната интервенция по издирването на Атанас Пенчев и сина му Адриан, изгубени под връх Ботев, не даде резултат. Двата дрона на военните не у...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР