Прекратено е производството по протеста на прокуратурата по връщането на

...
Прекратено е производството по протеста на прокуратурата по връщането на
Коментари Харесай

Окръжният съд върна в Харманли протеста на прокуратурата за ...

Прекратено е производството по митинга на прокуратурата по връщането на обвинителния акт за процеса за огромното наводняване в Бисер, взело 8 човешки жертви и разрушило десетки къщи. Делото е върнато на Районния съд в Харманли за администриране. На потърпевшите би трябвало да се връчи дубликат от митинга. Това оповестиха от Окръжния съд в Хасково след въпрос на " Марица ".

Отводи по разглеждането на проблема подали всички окръжни магистрати от наказателната гилдия на Темида и част гражданската. Решението за прекратяването и връщане в този момент е на 3-членния съдийски състав Капка Върджилова, Тошка Иванова и Жулиета Серафимова.

Припомняме, че през март т.г. Районният съд в Харманли за повторно върна делото на държавното обвиняване. Подсъдима е Ирена Узунова - някогашен регионален шеф на Хасково.

" При правене на импортирания за разглеждане обвинителен акт не са били посочени обстоятелства и изложени изказвания, по отношение на обективните детайли на действието. Липсват изказвания и за съществуване на причинно-следствена връзка сред осъщественото от подсъдимата действие и настъпилия резултат ", гласят част от претекстовете на Темида по минусите на обвиняването на Районна прокуратура - Пловдив.

Според ​държавното обвиняване, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила отговорностите си за обмисляне на отбрана при бедствия и образуване и създаване на регионален проект за отбрана при бедствия. Не била провела, направлявала и осъществила редица други ограничения за недопускане или понижаване на последствията от бедствия.

При наводнението на 6 февруари преди 9 година се скъса стената на язовир " Иваново " и висока вълна заля селото.Освен осемте човешките жертви, бедствието и аргументи разрушението на десетки жилища и икономически парцели.

Веднага откакто на Узунова й бе повдигнато обвиняването, в Бисер сърбаха подписка в нейна отбрана. След нещастието тя бе неразделно до потърпевшите. Не намират виновност в Узунова и присъствалите в залата наследници на умряли и пострадали от потопа на 6 февруари 2012 година Това е маркирано и в протокола на разпоредителното правосъдното съвещание в Харманли.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР