Прекрасно знаете колко е важно да се пие вода. Това

...
Прекрасно знаете колко е важно да се пие вода. Това
Коментари Харесай

Кога през деня трябва да се пие вода

Прекрасно знаете какъв брой е значимо да се пие вода. Това е тъкмо толкоз значимо, колкото е и дишането за живота. От значение е и по кое време пиете животворната напитка, тъй като другите елементи от деня дават друг резултат за организма.

След ставане – 2 чаши вода

Това ще помогне на организма ви да се хидратира и да „ активирате ” вътрешните органи, прекарали последните 8 часа неподвижен. С двете чаши вода ще започнете „ стремително ” деня си и ще забележите, че водата разсънва повече даже от кафето. А в случай че прибавите и лимонен сок, и мед, резултатът ще е в действителност незабравим.

1 чаша вода – половин час преди хранене

Водата взе участие във всички процеси по превръщането на храната в сила. Затова е значимо да пиете вода половин час преди хранене, с цел да подпомогнете храносмилането. Това значи освен, че ще можете да обработите добре храната и да извлечете значимите хранителни субстанции, само че и ще решите възможни проблеми с храносмилателната си система.

1 чаша вода преди къпане

Тя ще ви помогне да поддържате кръвното си обикновено. Обикновено, до момента в който се къпете, кръвното пада, изключително при къпане с топла вода, а това при някои хора може да се окаже проблем.

1 чаша вода преди лягане

Помага за понижаване на риска от сърдечен или мозъчен удар, тъй като възстановява кръвното. И като споделяме 1 чаша, имаме поради сред 200 и 250 мл вода.

Не бъркайте жаждата с апетит
Ако се чувствате изморени, макар че не сте заболели и ви липсва централизация във втората половина от деня, редовно посягате към сладкото, е доста евентуално да сте жадни, а не гладни. Повечето хора бъркат двете - възприятието за апетит с това за жадност и постоянно се хранят, вместо да пият вода. А неналичието на задоволително вода може да ви направи много раздразнителни. Затова идващия път, когато усетите, че сте гладни, пробвайте първо да изпиете една чаша вода.

Залагайте на стъклени шишета и прясна вода. Ограничете пластмасата.

Освен това – наднорменото количество течност утежнява храносмилането и основава в допълнение натоварване върху сърдечносъдовата система, бъбреците и води до бърза отмалялост. Пийте интелигентно вода, с цел да поддържате в оптимална форма водно-солевия си баланс.

• При минимално физическо натоварване – 2,5-3 литра течности (включително тези, одобрявани посредством храната)

• При физическа работа със междинна тежест – до 5 литра

• При тежка работа навън – до 6,5 литра

Не забравяйте също и за плодовете и зеленчуците. Например в случай че сте изяли 1/2 кг ябълки, това се равнява на към 1/2 литър течност. Препоръчително е и в случай че живеете в райони с по-топъл климат, да пиете и доста чай, тъй като той усилва отделянето на слюнка и отстранява сухотата в устата.

5 необикновени признака на обезводняването
Както към този момент разбрахте, пиенето на задоволително вода е тъкмо толкоз значимо, колкото са дишането на чист въздух и яденето на качествена и здравословна храна, както и придвижването. Често тялото единствено подсказва, че му е нужна вода посредством разнообразни сигнали. Понякога тези сигнали са явни – жадност, глас, раздразнение в носа, кашлица, болки в гърба от обездвижване. Но има и случаи, когато признаците може да са мъчно забележими, само че не по-малко определящи и значими.

Лош мирис

Слюнката има антибактериални качества, само че в случай че не пиете задоволително вода, няма да имате и задоволително слюнка. А това значи повече останали бактерии в устата ви, а оттова и неприятен мирис.

Суха кожа

Ако не приемате задоволително вода, кожата няма по какъв начин да си набира всички хранителни субстанции и течности, от които има потребност, с цел да действа вярно и да наподобява добре. Можете да извършите следния опит – пийте по 2 литра вода дневно в продължение на един месец и снимайте лицето си. Ще видите удивителна смяна, обещаваме ви.

Мускулни конвулсии

Липсата на вода и тренирането в същия миг водят до прекалено загряване на мускулите. Оттам се получават и спазмите. Те могат да се дължат и на промененото равнище на натрий и калий в кръвта, които дават отговор за предаването на електроимпулсите от мозъка до мускулите.

Треска

Ако тялото ви е мощно обезводнено, може да усетите втрисания. И противоположното – при тресчица и висока температура е доста евентуално да се дехидратирате, тъй като тялото употребява водата, с цел да се охлади. Затова, когато имате простуда или грип с висока температура, не забравяйте да пиете доста вода. Наистина облекчава.

Яде ви се нещо сладко

Ще стартираме малко по-отдалече. Благодарение на течностите, които одобряваме, до всички наши органи доближават питателните субстанции, извлечени от храната. Това се отнася и за черния дроб, който складира гликоген (бавни въглехидрати). Ако няма задоволително вода в организма, черният дроб не може да „ изпрати ” захарта към клетките. Те оповестяват на мозъка, че не им доближава сладко и на вас стартира ненадейно да ви се яде торта, еклер или шоколад, или и трите по едно и също време. Затова, в случай че желаете да запазите фигурата си, постоянно пийте чаша вода преди да посегнете към шоколада. Ще видите, че желанието за сладко внезапно ще намалее.

И не всеки път да е минерална!
Мнозина избират да задоволяват жаждата си с минерална вода. Но тя не всеки път е целесъобразна при болести на храносмилателния тракт, сърдечносъдовата система и пикочните пътища, а също по този начин и при нарушавания в обмяната на веществата. По-високото минерализирано наличие в нея може да има нежелателни последствия.

Софийската и горнобанската минерална вода са алкални и отчасти обезвреждат стомашния сок, което оказва помощ при гастрити и язви, само че при непрекъснато пиянство сокът се усилва и потребният резултат от водата изчезва. Не бива да заменяте чешмяната вода напълно с минерална. А в случай че доста държите на усета на минералната, най-малко се старайте да сменяте марките през няколко седмици. И не забравяйте да употребявате понякога и прясна питейна вода – или по този начин наречената изворна. Минералната вода оказва лековит резултат, единствено когато се дозира вярно и се пие не повече от два месеца. След този интервал е добре да се редува с чешмяна или изворна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР