Прекрасно е да си подремваме следобед, нали? Особено след изтощителна

...
Прекрасно е да си подремваме следобед, нали? Особено след изтощителна
Коментари Харесай

Дрямката може да ни навреди

Прекрасно е да си подремваме следобяд, нали? Особено след изтощителна работа или просто, с цел да презаредим батериите за празненството по-късно вечерта. Спането даже за няколко минутки ни е обичано още от деца. Оказва, че този табиет може да ни изиграе неприятна смешка като възрастни.
 Как да заспим още веднъж, в случай че се събудим през нощта
Как да заспим още веднъж, в случай че се събудим през нощта

Три трика в наша помощ

Честото подремване може да увеличи риска от високо кръвно налягане и инсулт сочи изследване, оповестено на 25 юли в на American Heart Association.

Изследователи от Central South University в Китай проучват данни от близо 360 000 възрастни в Обединеното кралство след към 11 години следене, с цел да сравнят навика за сънливост с риска от кръвно налягане и инсулт, написа Insider.
 Снимка 582492

Те откриват, че участниците, които постоянно подремват денем, имат 12% по-висок риск от развиване на високо кръвно налягане и 24% по-висок риск от инсулт, в сравнение с техните връстници, които не го вършат.

Въпреки това, съгласно откривателя Майкъл Гранднър, дрямката сама по себе си може да бъде и потребна, само че и да насочва към проблеми с цялостното качество на съня. Тези, които си поспиват всеки ден имат по-голяма възможност да страдат от бодърствуване и да се считат за " нощни птици ". Също по този начин са по-склонни да пият алкохол, да пушат цигари, да имат по-ниско обучение и равнища на приходи, в сравнение с хората, които подремват по-рядко или въобще не го вършат.
 Снимка 582493

" Много хора, които подремват, може да го вършат заради неприятен сън през нощта. Лошият сън през нощта е обвързван с по-лошо здраве и дрямката не е задоволителна, с цел да компенсира това ", споделя той.

Това, което не е установено в изследването, е информация какъв брой дълго са траяли дрямките, тъй че не е ясно дали цялостното време на сънливост може да е фактор. Освен това участниците сами оповестяват за дрямката си, тъй че учените не разполагат с справедливи данни за честотата или качеството на съня.
 Снимка 544653

Независимо дали спим или не денем, достатъчният сън през нощта е основен фактор за здравето на сърцето ни, твърди Американската кардиологична асоциация. Повечето възрастни хора би трябвало да спят от седем до девет часа, а неналичието на първокласен сън е обвързвана с висок холестерол и високо кръвно налягане.

За разлика от това, пълноценният сън поддържа имунната ни система здрава, усъвършенства психологичното ни здраве и фокуса. А даже би могъл да помогне на хората, които се стремят към намаляване.
 Техниката за заспиване на морските пехотинци
Техниката за заспиване на морските пехотинци

Трябват ни единствено осем минути

За по-добър сън оказват помощ постоянният спорт, разходките на слънце и използването на по-малко кофеин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР