Прекрасно е човек да мечтае, но, за да постигне желаното,

...
Прекрасно е човек да мечтае, но, за да постигне желаното,
Коментари Харесай

Как да превърнем мечтата си в реалност?

" Прекрасно е човек да мечтае, само че, с цел да реализира мечтаното, е належащо да го трансформира в цел. " Това сподели за Радио „ Фокус “-Бургас Стела Семерджиева, психолог.
" Ако всички тези новогодишни пожелания останат в нас единствено като една фантазия или предпочитание, което ние пасивно чакаме да се сбъдне, да се случи от единствено себе си, то шансът е най-малък ", разяснява Семерджиева. По думите й би могло да се стартира с уточнение, като си слагаме съответна цел.
" Често се случва хората да не знаят какво тъкмо желаят да се случи в живота им, а в случай че не си наясно какво искаш, то няма по какъв начин да го постигнеш ", съобщи психологът. Според нея има разлика сред това човек да желае да бъде сполучлив или да са му поискали триумф и това да има концепция какво за него е да е сполучлив и какво за него е да има триумф.
" Например, да съм сполучлив за мен съответно може да значи да завърша образованието през си тази година. Тогава към този момент съм наясно какво е триумф за мен през тази година и действително бих могла да го реализира, т. е. - да можем първоначално да си представим края. Не единствено края като факт, а да се опитаме да преживеем събитието прочувствено, да го усетим с тялото си, да завибрираме на честотата на сполучливия резултат и, ето, фантазията се е трансформирала в цел ", посочи Семерджиева. Според нея единствено това не е задоволително, а е належащо да се извърви пътят до задачата, да се работи посредством съзнателни старания.
" На този стадий следва да вършим съответни стъпки. Стъпките съставляват дребните задания, които би трябвало да решим по пътя към задачата. Ако се върнем на образеца със завършването на образованието, то стъпките по този път биха били подготовка и сполучливо полагане на всички изпити, с цел да стигнем до финала “, добави експертът. По думите й от време на време „ препъни-камък “ по пътя се оказва неналичието на мощ и воля, с цел да преминем през всички компликации и тествания.
" През тях можем да минем, преодолявайки ги с ясното схващане за това, което желаеме да реализираме най-после, това, което към този момент сме си показали. Тогава ще забележим смисъл в пътя и ще сме щастливи и стимулирани да го извървим “, сподели още Семерджиева. Според нея човек може да преживее задоволство от всяка дребна крачка. „ Като всеки триумф, и това ни е нужно като гориво, което да ни движи през целия път ", добави психологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР