Прекрасен последен пост от страна на Жуля Симон донесе златния

...
Прекрасен последен пост от страна на Жуля Симон донесе златния
Коментари Харесай

Невероятна Симон донесе злато на Франция в единичната смесена щафета в Поклюка

Прекрасен финален пост от страна на Жуля Симон донесе златния орден на Франция в единичната смесена щафета на Световното състезание по биатлон в Поклюка (Словения).

Once again - it's that last loop magic from Julia Simon! take the in the Single Mixed Relay
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Петлите бяха в състав Антонен Гигона и Симон, като Гигона бе на първи и трети пост, до момента в който Симон пое втори и четвърти. В своя втори пост, Симон употребява по един спомагателен патрон и в двете си стрелби, с което общият брой спомагателни стана пет за Франция. Нейният огромен удар обаче пристигна по време на голямато нанагорнище в последния тур, когато тя нападна Тирил Екхоф и не остави късмет на Норвегия да отбрани купата си от предходната година. Норвежците, които бяха в състав Екхоф и Йоханес Тингес Бьо изгубиха доста в първата пукотевица на третия пост, когато Бьо употребява цели три аварийни патрона, с цел да повали и петте си цели, което той въпреки всичко направи. В последния пост той съобщи на своята съотрбоничка с закъснение от 16.3 секудни, което тя стопи с безгрешна пукотевица, само че по този начин и не можа да донесе златото за своя отбор.

One spare round for Julia Simon but knocks down all five and it's a battle between and Wow!
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Големите фаворите преди последната пукотевица – Италия (Лукас Хофер, Доротея Вирер) – приключиха пети, откакто Вирер имаше големи проблеми със своята последна цел и даже и аварийните патрони не бяха задоволителни да я смъкна. Така тя направи една наказателна обиколка от 75 метра, с което загуби шансове за орден. Пред Скуадрата се класираха тимовете на Украйна (Артьом Прима, Дария Блашко), който остана четвърти и международния първенци от Йостерсунд 2019 Швеция (Себастиан Самуелсон, Хана Йоберг), който взе бронза.

Your new World Champions in the Single Mixed Relay

/ Julia Simon
Johannes Thingnes Boe /
/
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Българският дует Милена Тодорова и Владимир Илиев приключи днешната щафета на 19-а позиция от общо 27 тима, след една наказателна обиколка и общо 10 спомагателни патрона.

Световното състезание по биатлон в Поклюка продължава в събота с двете типичен щафет. Женската на 4 по 6 километра стартира в 12:45, а мъжката на 4 по 7.5 километра в 16:00 часа българско време
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР