„Прекият въпрос е свързан с истерията, която се нагнетява в

...
„Прекият въпрос е свързан с истерията, която се нагнетява в
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова пред NOVA: Русия смята за неприемлива дори мисълта за война с Украйна

„ Прекият въпрос е обвързван с нервността, която се нагнетява в медиите, че Русия е събрала сили и по секрети пътеки се промъква към Украйна. Украинският президент към този момент сподели, че не вижда никаква опасност, секретарят на съвета по сигурността на Украйна счита, че няма заплаха. Но все пак Съединени американски щати и Англия, на първо място НАТО, интензивно въоръжават Украйна, предават смъртоносно оръжие - нещо, което е извънредно небезопасно за в бъдеще”. Това сподели посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в извънреден коментар пред NOVA за ескалацията на напрежението и информациите, че страната се готви да нападне Украйна. По думите ѝ, някой се пробва да предизвика, в случай че не война, то някакви военни дейности, след което може да има „ доста съществени санкции”.
 
„ Русия счита за неприемлива даже мисълта за война с Украйна. Бих желала да обясня на жителите на България, че не става въпрос въобще за Украйна. Става въпрос за построяването на европейска система за сигурност. Украйна се употребява като претекст за напъване на ситуацията и в случай че разгледате историята – и вие, и европейците отлично знаете, че Украйна и Грузия бяха една алена линия за съветската федерация, след която последва този отговор ”, разяснява още съветският дипломат у нас.
 
„ Важно е да се сложи главният въпрос – защо ни е на нас Украйна? За какво ни би трябвало да стартираме война против Украйна? Какъв е смисълът? Какви задания ще решим с тази война? Никакви задания не решаваме. Украйна е наш комшия. Ние би трябвало да живеем спокойно с тях. Какво може да стане съгласно мен през днешния ден? Може да стане някаква провокация. Провокация във връзка с Донецка и Луганска република ”, добави Митрофанова.
 
„ Ние сме против участието на Украйна във неприятелски на Русия блок. Затова - това е една проява на мощ, с цел да се успокоят тези, които биха желали да предизвикат нещо в Украйна ”, безапелационна е дипломат Митрофанова.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР