Прекият конфликт със Съединените щати и НАТО не е в

...
Прекият конфликт със Съединените щати и НАТО не е в
Коментари Харесай

Рябков: Русия ще отговори на нарастващата намеса на Запада в Украйна

Прекият спор със Съединените щати и НАТО не е в полза на Москва, само че тя ще отговори на възходящата интервенция на Запада в украинския спор, съобщи във вторник съветският заместител външен министър Сергей Рябков, представен от РИА Новости и Ройтерс.

 

" Очевидно е, че директен конфликт със Съединени американски щати и НАТО не е в полза на Русия. Ние предизвестяваме и се надяваме, че Вашингтон и другите западни столици осъзнават заплахата от неконтролирана ескалация ", предизвести Рябков и добави, че Москва ще би трябвало да предприеме " съответни контрамерки, в това число асиметрични “, заради възходящото присъединяване на Съединените щати и Европа в " спора с Украйна ".

 

Подобна опасност насочи и съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.

 

Освен това Рябков означи, че Москва е обезпокоена от " непрестанната широкомащабна помощ ", която Киев получава.

 

Забележките му идват, откакто президентът на Съединените щати Джо Байдън сподели, че Вашингтон ще достави на Украйна съвременни системи за противовъздушна защита.

 

Снощи Джо Байдън даде обещание, че Вашингтон ще даде на Украйна усъвършенствани системи за противовъздушна защита, наред с други форми " на поддръжка ", от която Киев се нуждае, " с цел да се отбрани “.

 

Според изказване, оповестено от Белия дом, Байдън е споделил на украинския президент Володимир Зеленски в телефонен диалог сред двамата водачи, че осъжда ракетните офанзиви против Украйна от Русия и сподели, че Съединени американски щати ще продължат да работят за даване на повече " сигурност, икономическа и филантропична помощ " на Киев.

 

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР