Преките чуждестранни инвестиции (по данни на БНБ) през второто тримесечие

...
Преките чуждестранни инвестиции (по данни на БНБ) през второто тримесечие
Коментари Харесай

Инвестиции не идват, но и не се създават условия за това

Преките задгранични вложения (по данни на БНБ) през второто тримесечие на тази година са негативни в размер на 594 млн. евро. Това е най-слабото тримесечие от началото на 2010-та, разяснява финансистът и някогашен народен представител в 47-я парламент Петър Чобанов

Освен това то е най-слабото от 2006 година и във връзка с вложенията в Брутният вътрешен продукт в действително изражение. Което съгласно Чобанов задълбочава дълготрайните проблеми пред капацитета за стопански напредък.

Числата в действителност могат да кажат доста, само че е добре те да бъдат поставяни и в съответна икономическа среда.

Вярно е, че през април, май и юни парите от чужбина, които влизат у нас, понижават. Но при сегашната икономическа обстановка в нашата страна пък и в Европа, а и при близостта на войната в Украйна, надали може да се чака какъвто и да било напор на вложители. Каквото и правителство  да е отпред.

По-скоро политиците ни би трябвало да се вгледат в себе си. Не е обикновено толкоз месеци да си играят на избори и да не могат да се обединят към ползите на България, преследвайки личния си интерес. Е, кой да влага в такава страна, в която смяната към по-добро по този начин и не се случва.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР