Прекъсванията в първенството за мачове на националните отбори традиционно са

...
Прекъсванията в първенството за мачове на националните отбори традиционно са
Коментари Харесай

Отличен 5.50 за ЦСКА в месеца на истината

Прекъсванията в шампионата за мачове на националните тимове обичайно са миг за равносметка. Както за свършеното от началото на сезона, по този начин и за случилото се в интервала от предходната до актуалната пауза. В ЦСКА този времеви откъслек бе обвързван с тежък цикъл от 5 мача в границите на 21 дни и бе наименуван " месец на истината ". Сблъсъците с ФК ЦСКА 1948 Сф, с Ботев Пд на " Колежа ", с Локо Сф в промеждутъчен кръг, с краткотрайния водач Локо Пд на " Лаута " и с безконечния противник Левски трябваше да дефинират в каква посока ще се развие сезонът на 31-кратните първенци. Той стартира извънредно неприятно и в случай че по време на предходното спиране, когато възпитаниците на Нестор Ел маестро се трудеха интензивно на първия си минилагер в Тетевен, от предаването " Семейни войни " бяха попитали 100 индивида какъв брой точки ще събере ЦСКА от идващите си 5 мача, двуцифрените отговори щяха да са под 10 %...

До началото на септември отборът на Нестор изглеждаше като най-проблемния клас в учебното заведение, който е тотално безразличен от образователния развой, разграничен на групички и некадърен да се оправи с поставените задания. Армейците отнесоха крушения от румънския Сепси (в момента 11-и от 16 тима в румънския елит) и Лудогорец, не съумяха да победят безобразната Славия на Бакеро у дома, а при идващото си домакинство се бранеха опълченски против Черно море. Позитивни първи проблясъци се видяха чак в последния мач преди септемврийската пауза против Берое в Стара Загора, само че и 3:0 против събираната " от прът и въже " групировка на заралии не даде особени мотиви за оптимизъм поради сериозните упоритости на идните противници.

И сигурно съвсем никой от почитатели и експерти не е очаквал ЦСКА да посрещне октомврийското спиране на 5 точки от върха с мач в ръкава и пред Лудогорец и Левски в класирането. Прогнозите бяха много по-апокалиптични и даже мнозина смятаха, че по това време следващият класен началник ще е заменен, провалил се да вкара учениците в правия път.

Нестор Ел Маестро обаче върна и ЦСКА, и себе си от мъртвите. Бродещият като фантом допреди малко повече от месец експерт явно е приключил голям размер от работа по време на предходната пауза в шампионата и тя даде изненадващо незабавен резултат. Изпробваната в Стара Загора и отработена в двете седмици без публични срещи групировка без изявени крила, само че с извънредно деятелен, нападателен и динамичен ромб в средата на терена безусловно задуши ЦСКА 1948 и не му даде да диша на " Армията ". Битката в центъра бе основна и за мъчно изкованата победа против Ботев на " Колежа " и едвам след първите два мача от месеца на истината ЦСКА имаше толкоз точки, колкото някои предвидиха, че ще събере за целия интервал. Миналогодишните провали против Локо Сф също бяха измити, а с представянето изключително през първото полувреме против Локо Пд на " Лаута " армейците демонстрираха, че фрапантно са дръпнали с материала и са подготвени да се борят за " Отличен ". Това бяха най-силните 45 минути на отбора от години насам. Зарядът на безконечното дерби и солидната тактическа подготовка на Николай Костов не разрешиха на ЦСКА да излезе с цялостен актив от месеца на истината и да получи безапелационна шестица. Но на база тежкия материал и големия напредък по конспекта, класът на Нестор подвигна триумфа до немислимото преди месец " Отличен 5.50 ".

В идващите седмици дилемите наподобяват много по-леки, само че пък и упованията фрапантно се покачиха. И в случай че сред септемврийската и октомврийската пауза прогнозите бяха за едноцифрен актив, в този момент от армейците се изисква да прибавят още 15 точки до името си доникъде на ноември. Когато още веднъж ще е време за оценки и строгостта ще е доста по-висока.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР