Прекъснати корупционни схеми и засегнати интереси на смятани за недосегаеми

...
Прекъснати корупционни схеми и засегнати интереси на смятани за недосегаеми
Коментари Харесай

Денков: България се отлепи от корупционното дъно и затова зачестиха атаките към кабинета

Прекъснати корупционни схеми и наранени ползи на считани за недосегаеми фигури са причина за зачестилите с наближаването на ротацията офанзиви към кабинета и част от министрите. Това разгласи министър председателят Николай Денков при започване на постоянното държавното управление съвещание.

" Една истина, която изкуствените кавги се пробват да заглушат през последните 8 месеца, е, че България се отлепи от корупционното дъно, които обитаваше през годините на прехода ", сподели Денков.

По думите му, макар че тематиката за битката с корупцията е била заглушена от дребни кавги и дезинформация, тя въпреки всичко е съумяла да си пробие път през последните месеци.

" Трябваше да станем очевидци на следващото ликвидиране с отпечатък на прогнили институции, с цел да осъзнаем мъчително за какво са значими битката с корупцията и правосъдната промяна, " добави Денков.

От изявлението му се схваща, че става дума за случая към убийството на Мартин Божанов, прочут с прякора " Нотариуса ", и абсурда с неговия частен клуб за магистрати. След убийството се появиха разкрития,че висши прокурори са били част от машина за напън в правосъдната власт.

Премиерът даде и съответни образци за победи против корупцията, като изясни, че това се случва, тъй като " в ръководството има основна смяна, даже рамкирана в " сглобка ”.

Като подобен образец той уточни спрените " инхаус " поръчки на Държавната консолидационна компания (ДКК), поради които страната е изгубила към около 800 млн. лева Преди дни от Министерството на стопанската система оповестиха, че към този момент са възобновени 45 млн. лв. от неосъществения градеж на държавен комплекс - план от времето на ГЕРБ, както и че напълно е погасен заемът на ДКК към Българската банка за развиване в размер на 126,4 млн. лева

Денков дефинира като триумф в битката против корупцията също прекратената скица на граничен пункт " Капитан Андреево " и връщането на държавния надзор върху храните, които влизат в България.

" Спечелихме епичната борба за Пловдивския панаир и попречихме той да бъде " подарен " на почетния консул на Русия (Георги Гертов) ", сподели още той и даде и други образци:
завършек на източването на хазната посредством пътни ремонти;въвеждането на правила за финансирането на общините, с цел да не се раздават пари съгласно " цвета " на кмета;промяна на метода, по който се разпределят средствата за спорт;въвеждането на бистрота в разпределението на ваучерите за образования на стойност над 300 милиона лева.;нова формула за регулацията на цените на лекарствата;конституционната промяна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР