Прекарването на време в бар или ресторант увеличава риска от

...
Прекарването на време в бар или ресторант увеличава риска от
Коментари Харесай

Френски експерти сочат ресторантите като опасни при COVID-19

Прекарването на време в бар или ресторант усилва риска от заразяване с, споделиха френски откриватели в четвъртък, а поканването на посетители на вечеря също играе основна роля в предаването, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Последното изследване прибавя към доказателства, че общуването и храненето на открито са доста по-опасни от други действия като потребление на публичен превоз или извършване на покупки. Изследователи от френския Институт Пастьор се стремят да открият кои фактори - като специалности, метод на превоз, посещавани места - разграничават участниците, заразили се с вируса, от хора, които не са.
 Изследване: Заразените с ковид два пъти по-често са посещавали ресторант или бар Изследване: Заразените с ковид два пъти по-често са посещавали ресторант или бар
Вечерята в ресторант или пиенето в бар може да усили двойно риска от заразяване с COVID-19 спрямо други обществени действия като...
„ Видяхме нараснал риск, обвързван с посещаването на питейни заведения и заведения за хранене “, сподели водещият създател Арно Фонтане, епидемиолог и член на научния съвет, съветващ държавното управление. Проучването, наречено ComCor, е осъществено през октомври и ноември, по време на начален интервал на комендантски час и по-късно даже по-строги ограничавания, при които множеството заведения бяха отчасти или изцяло затворени.
Фонтане съобщи пред Франс прес, че защото питейните заведения и заведенията за хранене не действат обикновено, е било мъчно да се реши точната им роля в предаването и призна, че затварянето на този бизнес е " внимателен " ход.
Френските кафенета и заведения за хранене остават затворени даже след облекчение на националните ограничавания по-рано тази седмица. Изследователите на ComCor са интервюирали 3400 души, инфектирани с COVID-19, и 1700 други, които не са имали вируса. Те открили, че посещаването на заведения за хранене, питейни заведения или фитнес зали е обвързвано с нараснал риск от зараза, до момента в който потреблението на публичен превоз и визитата на магазини не са.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР