Прекарваме минимум половината от денонощието средно в дома си. Има

...
Прекарваме минимум половината от денонощието средно в дома си. Има
Коментари Харесай

3 неща в дома съсипват здравето ви

Прекарваме най-малко половината от денонощието приблизително в дома си. Има хора, които даже не излизат от вкъщи си в продължение на дни.

Всичко, което ни заобикаля в жилището ни, се отразява на здравословното ни положение. Има три съществени закани в дома, които могат да провокират съществени проблеми и би трябвало да се отървете от тях.

Премахнете ги неотложно и ще видите по какъв начин животът ви стартира да се трансформира към по-добро и по какъв начин здравето ви става по-крепко, написа jenata.blitz.bg.

Ярки пердета
 3 неща в дома унищожават здравето ви


Науката е потвърдила нееднократно, че прекомерно ярките цветове в интериора могат да ни държат под непрекъснат стрес и даже да предизвикат някои болести. Това важи най-силно за пространствата, които са предопределени за отмора, а точно спалнята и хола.

Най-доброто решение за тези стаи е да заложите на цветове в пастелни нюанси, които ще допринесат за релакса и почивката ви.

Най-идеалното решение за спалнята да вземем за пример биха били типичен бежови тонове.

Стари фотоси и картини
 3 неща в дома унищожават здравето ви

Забелязали ли сте изключително потискащото въодушевление, което ви обзема, когато се намирате в огромна художествена изложба или пък в антикварен магазин.

В нашия живот минимализма става все по-доминиращ и това не е инцидентно. Колкото по-лека и съвременна е средата, която ни заобикаля, толкоз по-комфортно се усещаме.

Според Фън Шуй сходни фотографии и картини са мощни източници на сила. Каква сила носят облиците на към този момент мъртви хора? Трудно може да се назова животворна и потребна.

По-скоро в противен случай – сходни фотоси ще ви депресират и ще ви припомнят за тежката загуба, която сте претърпели. Приберете ги в албума със фотоси и ги разглеждайте, когато има потребност.

Телевизори във всички стаи
 3 неща в дома унищожават здравето ви


Несъмнено всички сме привикнали към този момент да вършим даже домакинската работа под звуците на включения тв приемник. Често се гордеем, че можем да си позволим да пуснем обособен тв приемник във всяка стая. Всеки член на фамилията в действителност гледа телевизия на декор.

Човек просто би трябвало а да прекарва в безспорна тишина най-малко час-два на ден. Ако фамилията е огромно? Тогава просто би трябвало да се отдръпна в друга стая. Ако нямате опция да си отдъхнете от бръмченето и потока на информация, тогава хроничният стрес е просто неминуем.

Идеалният вид е да не поставяте тв приемник в спалнята. Опитайте се да го премахнете най-малко за малко и ще се изненадата какъв брой по-свежи и бодри ще се чувствате. В самото начало може да ви е мъчно, само че след това ще се радвате, че сте го създали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР