Прекалено рано е да се говори за удължаване на учебната

...
Прекалено рано е да се говори за удължаване на учебната
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Рано е да се говори за удължаване на учебната година

Прекалено рано е да се приказва за удължение на образователната година. Това евентуално ще стане за децата от 1 до 6 клас. За седмокласниците няма смяна на датата на изпита, както и при неговото осъществяване.
Това стана ясно от думите на Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

Какво ще се случи с образованието у нас в изискванията на пандемия е въпрос, който вълнува голяма част от хората. Заведенията бяха затворени, а активността им мина онлайн в цялата страна, след безчет апели от страна на учители, а и родители. От МОН обаче бяха срещу и дълго време се придържаха към локалния метод - затваряне на заведения там, където има потребност.

" Каквото и да си приказваме, форматът, който предлага отдалеченото образование, не може да е това, което е присъственото ", уточни Стаматов.

Различен да бъде краят на първия образователен период за другите класове, предложиха предходната седмица от Министерството на образованието и науката. Според документа вторият период за учениците от 7 до 12 клас ще стартира на 4 февруари 2021 година, а за учениците от 1 до 6 клас - според от решението на съответното учебно заведение. Стаматов допуска, че на множеството места ще е на 2 февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР