Преждевременно родени близнаци от Канада, на които лекарите не дават

...
Преждевременно родени близнаци от Канада, на които лекарите не дават
Коментари Харесай

Ето ги най-рано родените близнаци в света. Тежали 330 и 420 г

Преждевременно родени близнаци от Канада, на които лекарите не дават никакъв късмет да оцелеят, отпразнуваха първия си рожден ден, поставяйки нов връх на Гинес, съобщи Франс прес.

Момиченцето и момчето, Адиа и Адриал, са родени на 4 март 2022 година в 22-ата седмица от бременността на майка си. С появяването си на бял свят те слагат нов връх за най-рано родени и най-леки близнаци, защото Адиа тежи едвам 330 грама, а Адриал – 420 грама.

Заради толкоз ранната им поява на бял свят лекарите не им дават никакъв късмет за оцеляване, споделят родителите на близначетата за Книгата на върховете на Гинес.

„ Когато контракциите ми започнаха, от болничното заведение, в която постъпих, отхвърлиха да поддържат бебетата живи и на процедура бяха подготвени да ги оставят да умрат “, споделя майка им Шакина Раджендрам.

Във втория ден от раждането лекарите споделят на родителите, че в случай че са се появили на бял свят даже няколко минути преди 22-ата седмица, за тях е нямало да бъдат положени грижи.

Повечето лечебни заведения не се пробват да избавят бебета, родени преди 24 до 26 седмици.

Въпреки мощното кървене, майката споделя, че е направила всичко допустимо да „ задържи бебетата “ още няколко часа, когато бременността й е била в 21-а седмица и шест дни.

Водите й в последна сметка изтичат 15 минути след среднощ и по-малко от два часа по-късно двете близначета се раждат и са сполучливо реанимирани.

Снимка, оповестена от Книгата на върховете на Гинес, демонстрира двете едногодишни бебета до документа им за международен връх.

Фотографията е доста по-различна от тази, направена при раждането им, когато недоносените бебета са доста слаби и кожата им е транспарантна.

След прекомерно ранната си поява на бял свят близнаците остават в болница шест месеца, оцелявайки след няколко затруднения, в това число мозъчен кръвоизлив и сепсис.

Днес дребната Адиа към този момент тежи най-малко 18 пъти повече, в сравнение с при раждането си, споделя майка й.

„ Тя е извънредно щастливо и общително бебе и се усмихва от самото начало. Тя е и доста приказлива и с часове може да „ води диалози “ с нас и с играчките си “, прибавя Шакина Раджендрам.

Братчето й Адриал два пъти се връща в незабавното поделение поради инфекции и дихателни проблеми, само че положението му се усъвършенства, споделя майка му, която го разказва като „ бдителен, деликатен и образован “.

Досегашният връх за най-рано родени бебета, подложен през 2018 година, принадлежеше на близнаци от американския щат Айова, появили се на бял свят ден по-късно от Адиа и Адриал.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР