Преизбраният за втори мандат президент на Полша Анджей Дуда стана

...
Преизбраният за втори мандат президент на Полша Анджей Дуда стана
Коментари Харесай

Анджей Дуда стана жертва на руски шегобийци

Преизбраният за втори мандат президент на Полша Анджей Дуда стана жертва на двама известни съветски телевизионни водещи, известни с шегите си с видни персони - така наречен пранкстъри Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус), съобщи ТАСС.

Владимир Кузнецов (Вован) е пуснал в YouTube записа на диалога, чиято достоверност беше доказана през днешния ден от президентството във Варшава. Той позвънил на полския водач в понеделник и представяйки се за генералния секретар на ООн Антаноиу Гутериш поздравил Дуда с успеха на изборите в неделя и разискал редица насъщни въпроси, като по-специално споделил усещанията си от дегустациата на известната полска водка "зубровка ".

Индипендънт: Властта в Полша резервира позиции до 2023 година

"По време на диалога осъзнах, че нещо не е наред. Генералният секретар не изговаря по този начин добре думата "зубровка ", въпреки че гласът доста приличаше на неговия ", написа Дуда в туитър, съпровождайки текста с емотикон - смеещо се личице, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мнимият Гутериш задавал на Дуда въпроси за Украйна, за Русия и за изхода от президентските избори. На места в беседата на британски език Дуда наподобява сюрпризиран от нейното развиване, само че въпреки всичко се обръща към индивида насреща с "Ваше превъзходителство ".

W trakcie rozmowy zorientowałem się, że coś chyba jest nie tak. Sekretarz Generalny nie wymawia aż tak dobrze słowa „ żubrówka”, choć głos był bardzo podobny.
— Andrzej Duda (@AndrzejDuda) July 15, 2020
Обстоятелствата към случая се проверяват от полските спецслужби, които по-конкретно се пробват да обяснят по какъв начин някой може да се добере до телефона на президента. Прессекретарят на министър, координиращ работата на спецслужбите Станислав Жарин съобщи, че помощник на полското посланичество в Организация на обединените нации ревизирал постъпилата молба за диалог, след което диалогът бил трансфериран към канцеларията на полския президент.

Полски медии оповестиха, че на конференция през днешния ден политици от опозиционната "Гражданска коалиция " са поискали от ръководещите да дадат пред обществото пояснения за това по какъв начин се е стигнало до сходен диалог. Представителят на обединението Павел Ковал сподели, че би трябвало да има полемика за формулата, по която да се водят такива интернационалните диалози. По думите му по света има открита процедура такива диалози да стават единствено посредством преводач.

Според полското списание "Впрост " в хода на диалога мнимият Гутариш споделил, че е разговарял с Доналд Туск и че някогашният полски министър председател и някогашен ръководител на Европейския съвет споделил, че Дуда дискриминира общността ЛГБТ.

В хода на обясненията си, че това не е правилно и че почита "всяко човешко създание ", президентът споделил, че Туск не го харесва и по тази причина приказва по този начин. По този мотив Туск написа през днешния ден в "Туитър ": "Харесвам ви, господин президент. Особено за откровеността ".

Вован и Лексус и преди са стряскали с сходни телефонни позвънявания под подправена идентичност и други европейски политици, измежду които френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън, а също Елтън Джон и принц Хари. През септември 2015 година в телефонен диалог с Елтън Джон, откакто с него си направиха смешка Вован и асистентът му, президентът на Русия Владимир Путин персонално се извини на музиканта и разказа шегаджиите по този начин: " Безвредни момчета са, само че това не ги оправдава ". През февруари 2016 година жертва на техните смешки стана и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, пред който Вован и Лексус се показали като Пьотр Порошенко и Арсений Яценюк.

Истинската фамилия на Вован, по обучение правист и публицист, за първи път стана известна на обществеността през 2014 година От април 2016 година Вован и Лексус са водещи на седмичното пранк-шоу на тв канала НТВ дружно с Михаил Генделев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР