Прехвърлянето на властта в САЩ на Джо Байдън ще започне

...
Прехвърлянето на властта в САЩ на Джо Байдън ще започне
Коментари Харесай

Тръмп отстъпи: Сдава властта на Байдън

Прехвърлянето на властта в Съединени американски щати на Джо Байдън ще стартира с разискване на пандемията и националната сигурност , сподели пред АП Йоханес Абрахам, изпълнителен шеф на централата на Байдън за прекачване на властта.

Абрахам сподели, че чиновници от централата за прекачване на власт ще стартират срещи с федерални чиновници през идващите дни.

Предвижда се срещите да обсъдят отговора на пандемията, както и ползите на Съединени американски щати в региона на националната сигурност, сподели Абрахам.
 В Мичиган признаха Байдън за победител
В Мичиган признаха Байдън за победител

Тръмп не се отхвърля от борбата

" Също по този начин имаме намерение да получим цялостна картина на опитите на администрацията на Тръмп да опустоши държавните организации ", сподели Абрахам.

По-рано CNN заяви, че Службата за общи въпроси на администрацията на Съединени американски щати е признала Байдън за победител в изборите и разгласи готовността си да стартира прехвърлянето на властта.

Настоящият държавен глава Доналд Тръмп подреди да стартира прехвърлянето на властта.

На 23 ноември 2020 година админът на Администрацията за общи услуги (GSA) Емили У. Мърфи изпрати публично писмо до новоизбрания президент Джо Байдън, с цел да стартира формалното предаване на властта.
 Байдън избра Джанет Йелън за финансов министър
Байдън избра Джанет Йелън за финансов министър

Бивш началник на ФЕД поема основен пост

Тръмп пък написа в " Туитър ", че неговата акция ще продължи своите правни офанзиви против резултатите от президентските избори, и добави, че " все пак, в най-хубавия интерес на страната ни, предлагам на Емили и нейния екип да създадат това, което би трябвало да бъде направено във връзка с първичните протоколи и споделих на моя екип да направи същото. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР