Прехвърлянето на вината върху Украйна, която бе вероломно нападната, е

...
Прехвърлянето на вината върху Украйна, която бе вероломно нападната, е
Коментари Харесай

Украинското посолство отговори на Радев: Най-много Украйна иска мира, а агресорът води война

Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната, е една от най-разпространените тези на съветската агитация
Прочетете още
Украинското посолство изпрати до медиите позиция във връзка изявлението на президента Румен Радев:

Посолството на Украйна в Република България изрично декларира, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира.

Украинският народ, започвайки от 2014 година, героично се отбранява и отстоява своята териториална целокупност и държавен суверенитет.

Русия като страна терорист продължава своята въоръжена експанзия против Украйна, засилвайки заканите и нуклеарния шантаж против демократична интернационална общественост.

Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа.

Само кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на русия против Украйна с думата «война», маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките «конфликт» и «специална операция».

Искаме да подчертаем, че даването на средства за защита на Украйна не води към увеличението на количеството на жертви и опустошения, тъкмо назад – това значи повече избавени животи както на обикновенните жители, техните фамилии и деца, по този начин и на домовете и жилищата им.

Предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна – това са гаранции и за сигурността на Европа, в това число и на България.

Вземайки пред тип стартиралата предизборна акция за локални избори, Посолството се обръща към избрани политически сили с апел да се въздържат да исползват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели.

Това се отнася и за спекулациите с укринските жители от български генезис, многочислената българска диаспора в Украйна. Те, както и представителите на други национални малцинства, са патриоти на своята страна и пазят домовете си и роднините си от зверствата на съветските окупатори.

Украйна е признателна на Република България за даване на помощи и непрекъснатата поддръжка в политическа, военно-техническа, финансова и филантропична сфери.

Посолството на Украйна откровено благодари на милионите българи, които са показали съпричасност и протегнали ръка за помощ в този исключително сложен за украинския народ миг.

Ползвайки се от случая, Посолството на Украйна благодари на всички другари за проявения интерес към визитата в Република България на Президента на Украйна Володимир Зеленски на 6 юли тази година.

Наистина съжаляваме, че формата и времевите рамки за подготовката на това посещаване не разрешиха всички наши същински другари, поддържници, донори и доброволци да присътстват на обществената полемика. Много е значимо синергията на обеденинието да продължи да работи както за укрепването на интернационалната коалиция, установяването на дълготраен мир в Европа, по този начин и за развиването на другарските украинско-български връзки.

За информация:

През 506 дни на войната на русия против Украйна:

- образовани 97 314 каузи по отношение на военните закононарушения на съветските окупационни войски в Украйна;

- 10636 убити цивилни жители на Украйна, в това число 494 деца;

- изчезнали 15 254 жители, в това число 1052 деца;

- депортирани в русия са повече от 200 хиляди украински деца;

- разрушени повече от 110 хиляди инфрастуктурни обекти в Украйна ;

- 20% от територията на Украйна, със статут на предпазени зони са наранени от война;

- минирано е 10% селскостопански земи;

- 2,4 милиона хектара гори са минирани и/или развалени след де-окупацията;

- 495 хиляди хектара на горите се намират в окупираните територии.

Поводът за позицията на посолството на Украйна е изявление на президента Румен Радев от Рожен, в което той съобщи, че: “Украйна упорства да води тази война, само че би трябвало да стане ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа ".

" Нашите ръководещи се пробват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те покачват нашата сигурност, в противен случай. Този спор се задълбочава, жертвите стават повече, колкото повече оръжие гълтам, толкоз повече починали хора, опустошения ще има. Украйна упорства да води тази война, сметката се заплаща от цяла Европа. Тази война има доста измерения, освен военно, а и икономическо, обществено, политическо ", сподели още Радев. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР