Прехвърлянето на работата от офисите вкъщи при българските компании от

...
Прехвърлянето на работата от офисите вкъщи при българските компании от
Коментари Харесай

IT секторът след кризата

Прехвърлянето на работата от офисите у дома при българските компании от IT бранша е минало гладко и не се е отразило върху бизнес процесите, до момента в който в редица страни, да вземем за пример от Азия, не е било по този начин. Това мнение изрази в предаването " Преди всички " Илия Кръстев, ръководител на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.

" Всички компании минаха на работа от у дома без спиране на процесите. Всички пазари, с които се конкурираме, на процедура минаха през това по-зле от нас ", уточни Кръстев в разбора си за това по какъв начин IT бизнесът у нас ще излезе от рецесията с Covid-19.

Не се постанова бързо връщане в офисите, тъй като продуктивността по време на изолацията и карантината не е намаляла, счита Кръстев. Той назова това " наклонност, която ще се резервира и ще се ускорява в бъдеще ", тъй като е била следена още преди здравната рецесия.

Илия Кръстев предвижда, че офис площите отсега нататък все по-често ще се употребяват като обществени пространства и за групови действия. Така на хората, които се усещат добре да работят от у дома, би трябвало да се даде опция да продължат да го вършат, а тези, които имат потребност от по-социална среда, да могат да продължат да работят в офис.

Сред резултатите от рецесията Кръстев посочи забавените заплащания и добави, че ликвидността на фирмите е един от най-големите проблеми в сходен вид рецесии. Друго отражение се следи при планове в развойна фаза, които или стопират, или се забавят. Сред антикризисните ограничения, подхванати от фирмите, са понижаване на броя работни часове при обособени екипи и прекъсване на наемането на нови хора.

Кръстев чака през третото и четвъртото тримесечие секторът още веднъж да се върне към напредък. Той оприличи обстановката с пандемията на съревнование от Формула 1, в което в случай че някой е бил на обиколки пред останалите, в този момент поради злополука към този момент " всички карат един зад различен ". Затова Илия Кръстев счита, че страната ни има " неповторима опция ", в случай че направи решителни крачки и промени регулации, вместо да се движи с дребни крачки, да направи скок и да стане водач в Европа в ред действия и произвеждане на артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР