Прехвърлянето на функции от НСО към МВР повдига сериозен въпрос

...
Прехвърлянето на функции от НСО към МВР повдига сериозен въпрос
Коментари Харесай

Красимир Янков: Честите промени в законите по сигурността водят до нестабилност

Прехвърлянето на функционалности от НСО към Министерство на вътрешните работи повдига сериозен въпрос за действието на системата за сигурност, а честите промени в законодателството в тази област водят до „ неустойчивост и неустановеност " във връзка с чиновниците и поставените задания ". Това съобщи в Народното събрание по време на гласуването на ветото на президента националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Красимир Янков.

Според него има процедура в обособени страни, водещи в сигурността, да няма настрана звено, наподобяващо НСО.

„ Кои ще бъдат охраняваните лица и институции. Ако става въпрос за Народното събрание или други институции, евентуално Министерство на вътрешните работи би се справило като НСО. Но когато става въпрос за длъжностни лица - там спецификата е доста друга и тези промени в закона са незадоволителни ", предизвести Янков. „ В момента оставяте и двете звена на един крайник, другият е във въздуха ", добави националният представител от левицата.

Той акцентира, че смяната се прави и без никаква прогноза какъв брой и кои ще бъдат охраняваните лица, както и какъв брой ще коства това на страната и прикани ръководещите да се вслушат в мнението на експертите в региона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР