Прехвърляме се на вълна национален отбор“, защото на 17 юни

...
Прехвърляме се на вълна национален отбор“, защото на 17 юни
Коментари Харесай

Йодан Лечков: Харесвам Чочев, но не трябва да се набляга толкова върху неговата повиквателна

Прехвърляме се на вълна „ народен тим “, тъй като на 17 юни България гостува на Литва, а три дни по-късно приема Сърбия в дуели от квалификациите за европейското състезание по футбол в Германия през 2024 година. Вицепрезидентът на БФС – Йордан Лечков, показа пред камерата на Българска национална телевизия 1 „ Арена спорт “ упованията си за идните дуели на „ трикольорите “.

„ Трябва да се играе мач за мач. Аз не ги преглеждам двата мача по едно и също време. Ако приказваме за някакъв позор, всичко зависи от момчетата. Трябва да се построи един добър колектив. Надявам се треньорът да си е взел поуките от позволените неточности в последните мачове. От сърце поисквам да победим първия мач против Литва “, стартира героят от международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година.

„ За мен е значимо, като цяло, първо да се построи един добър колектив, тимът да има своя образ. За мен националният тим би трябвало да играе на 150 %, че и повече (смее се). За мен всеки един добър футболист би трябвало да бъде викан в националния тим. Това е нелек развой, мъчно се построява боеспособен състав. За мен е значимо да се играе с експанзия и неизменност “, добави експертът.

„ Лично доста одобрявам Ивайло Чочев, само че не би трябвало да се натъртва толкоз доста върху неговата повиквателна. Трябва да има взаимнозаменяеми футболисти, които да се допълват в самия състав. Винаги съм казвал, че ние сме давали цялостната независимост на треньорите да си взимат решенията и да носят съответната отговорност “, сподели Лечков.

Цялото изявление с Йордан Лечков вижте във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР