Преходният период на смяната на сигналите е много важен хората

...
Преходният период на смяната на сигналите е много важен хората
Коментари Харесай

Промяна на промяната: Връщат мигащото зелено на светофарите

" Преходният интервал на промяната на сигналите е доста значим хората да бъдат деликатни. Когато лидерът бърза да мине, би трябвало да знае, че в насрещното различен има право да мине. Бързането на светофара не е положително. Преди кръстовището не би трябвало да се бърза. Свършва броячът, по-късно има временен сигнал - жълт сигнал след зеления ", разяснява специалистът по пътна сигурност и някогашен началник на КАТ Алекси Кесяков в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите от произшествия посочи пред Bulgaria ON AIR, че наредбата приказва за възобновяване на зеленото мигащо.

 

" До 2021 година имаше всеобщо публикувани таймери, тогава бяха оповестени за противозаконни и демонтирани. Беше отстранен и зеленият мигащ светофар. Таймерът не може да се възвърне на всички места, тъй като етапа на умните светофари се трансформира съгласно натовареността. Наредбата възвръща мигащото зелено ", изясни той.

 

По думите му камерите демонстрират, че сред 3 и 5 пъти са се нараснали минаванията на червен светофар на местата в София, където няма мигащи светофар: " Когато шофираш и зеленото внезапно спре, това е по-опасно. "

 

" Шофьорът е индивидът, който взема решение по какъв начин да се движи. Понякога държанието му е обвързвано с неведение. Никой не желае да умира, да убива други хора. На курса го образоват единствено да държи кормилото и да натиска педалите. Манталитета не му го променят, 30 часа образование не могат да го трансформират ", уточни още Алекси Кесяков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР