Преход, за който никой родител не мечтае, но който е

...
Преход, за който никой родител не мечтае, но който е
Коментари Харесай

От детската градина в училище: Как да не стресирате детето

Преход, за който никой родител не мечтае, само че който е неминуем – превръщането на вашето малко детенце във към този момент пораснал възпитаник.  Ето няколко хрумвания, на които да наблегнете, с цел да не се стресирате и вие, и детето:

Учителите

Обръщайте извънредно съществено внимание на учителя на вашето дете и наблягайте на непрекъснатата връзка с него във времето.

Адаптацията

Важно е дали това е първото или второто дете в фамилията ви. Първите деца нямат образец, до момента в който при вторите и така нататък е доста по-лесно, защото те към този момент имат персоналния образец на батковците/каките. Много е значимо, в случай че имате шанса да имате деца, които спят на обяд, да се опитате да ги отучите от това още през лятната почивка, тъй като след това ще им бъде извънредно мъчно. Ако не съумеете, поговорете с учителите в занималнята.
 дете ThinkStock/Getty Images

Играчките
Дайте му играчка, която да му припомня за детската градина, която да носи със себе си – нещо малко, което да се събира в раницата, с ангажимента това да е първите седмици, с цел да може детето да се приспособява елементарно, само че и да се научи да прави разлика сред двете – т.е. градината е насочена към игрите, а учебното заведение – към знанията.-->

Телефонните позвънявания

Важно е да извършите уговорка/график за телефонните позвънявания. Обсъдете с детето у дома по кое време да се обажда, с цел да нямате проблеми с госпожите.

Храната

В учебно заведение се случва децата постоянно да си разменят храна. Винаги слагайте нещо допълнително, когато му приготвяте менюто за деня. Уговаряйте се кое за по кое време е и кое е наложително да се изяде. Особено в случай че имате момче – напомняйте му по няколко пъти дневно.Оглеждайте доста деликатно всички кътчета на раницата му за останала храна.

Без награди

Оценките в първи клас не са нещо съществено и не трябва да го награждавате за всичко, защото то през ден ще получава хубави оценки, тъй като задачата на учителите в първи клас е подучване и детето не трябва да привиква да му се купува нещо през два дни.
 дете ThinkStock/Getty Images
Чантата

Научете детето да си запомня програмата и да поставя нещата си единствено, с цел да не носи всичките си учебници в раницата и тя да тежи даже повече, в сравнение с би трябвало. Не учете детето вие да му носите чантата, това е тяхно обвързване.

Не сравнявайте момчетата с девойките

Момчетата са доста по-палави, не слушат учителките, обичат да се забавляват повече. На майките с момчета ще им отнеме повече време за акомодацията от детската градина към учебно заведение. Опитайте се да го приемете умерено и с самообладание и сигурно не му крещете.
 възпитаници ThinkStock/Getty Images

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР