Преградена е река Струма и незаконно са добивани инертни материали

...
Преградена е река Струма и незаконно са добивани инертни материали
Коментари Харесай

Багери и тежкотоварни камиони ровят край коритото на р. Струма

Преградена е река Струма и нелегално са добивани инертни материали в огромно количество , осведомят от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Проверка с присъединяване на отрасловия министър е открила преграждане на водния басейн с насипи, като има и сектори със заблатявания. Това основава заплаха от наводнения, в това число засягащи прилежаща страна, защото реката е трансгранична.
Според събраните до момента данни, в противозаконния рандеман са забъркани няколко компании на територията на две общини в благоевградска област . В момента се прави оглед на коритото на реката в сектора от Петрич до Кулата. Добивът на неподвижен материал от речните корита в България е неразрешен. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Следствените дейности не престават като органите на Министерство на околната среда и водите оказват цялостно подпомагане. Незаконните действия са установени в землището на село Дрангово, община Петрич.
 Министерство на околната среда и водите: Язовир „ Бели Искър “ е в редовност Министерство на околната среда и водите: Язовир „ Бели Искър “ е в редовност
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети язовир „ Бели Искър “, с цел да се запознае с резултатите от водолазн...
Акцията е по предписание на Върховна административна прокуратура. В нея вземат участие и представители на икономическа полиция, жандармерия, специалисти и шефове на Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион " и на дирекция „ Управление на водите " в Министерство на околната среда и водите. На място са открити няколко тежки камиона и багери. В непосредственост до коритото на реката е открита фадрома и товарен камион с влажен неподвижен материал. В прилежащото село Ръждак е намерено огромно количество (около 2-3 000 кубика) депониран материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР