Преговорите за Украйна трябва да се водят предимно с Вашингтон,

...
Преговорите за Украйна трябва да се водят предимно с Вашингтон,
Коментари Харесай

Песков: Преговорите за Украйна трябва да се водят първо с Вашингтон

Преговорите за Украйна би трябвало да се водят най-вече с Вашингтон, защото Киев работи " по заповеди извън ".

Toва заявипрессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Очевидно е, че решаващият глас принадлежи на Съединени американски щати. Невъзможно е да се приказва за нещо, да вземем за пример с Киев ", добави представителят на Кремъл в изявление за канала " Россия-1 ".

Песков изясни, че " има президент в Киев, законният президент на Украйна господин Зеленски, и е допустимо да се реализиран някакви съглашения с него въз основа на опита от март, само че тези съглашения не значат нищо, тъй като те могат да бъдат неотложно анулирани в случай че има такова разпореждане извън. "

" Съответно най-малкото би трябвало да говорите с някого, дружно с неговия водач ", изясни той.

От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че Русия към момента е подготвена за договаряния за разрешаване на обстановката в Украйна.



" Готовността на Русия, в това число на президента Путин, за договаряния остава непроменена ", съобщи в изявление за кино лентата " Светът на ръба. Уроци от Карибската рецесия ", излъчен по Първи канал.

Според министъра " през ​​последните шест месеца е имало няколко начинания от страна на американците и някои други западни сътрудници, които са поискали телефонни диалози с съветския президент ".

" Със същата молба към мен са се обръщали и външните министри на някои страни. Винаги сме казвали, че сме подготвени да изслушаме възможни оферти за понижаване на напрежението при западните ни сътрудници ", сподели Лавров.

" Ако към нас обаче не се извърнат с реалистични оферти, които се базират на правилата на равнопоставеност и ценене на ползите на другия, ориентирани към намиране на взаимни отстъпки и балансиране на ползите на всички страни в района, както постоянно е било в предишното, нещата няма по какъв начин да проработят ", добави още съветският външен министър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР