Преговорите за ротация започват в събота, каза в предаването Лице

...
Преговорите за ротация започват в събота, каза в предаването Лице
Коментари Харесай

Венеция Ангова от ПП-ДБ: Преговорите за ротация започват в събота

Преговорите за ротация стартират в събота, сподели в предаването " Лице в лице "  Венеция Ангова от ПП-ДБ. Тя посочи, че са отправили покана към ГЕРБ да стартират договаряния още в петък, само че в последна сметка двете партии са избрали датата 9 март.

Ангова разяснява и дейностите на ГЕРБ да не изберат водачите за присъединяване в договарянията и ги дефинира като опит за отсрочване във времето.

По думите му внушенията, че някой желае избори са изцяло неоснователни

„ Аз почитам дамите, които са излъчени в преговорния екип, само че от наша страна ще застанат водачите “, сподели тя.

Представителите от страна на ГЕРБ ще бъдат Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

Венеция Ангова сподели още, че започването на диалозите е добър знак и ще помогне за излизането от „ фаза на политическа нервност и навлизането във фаза на ефикасни договаряния “.

В преговорния екип вземат участие Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян

Тя посочи Николай Денков като образец за водач на политическата група и го съпостави с Борисов, за когото не мисли, че има нужната политическа просвета за спазването на положителния звук по време на договарянията, както и за съгласуването на взетите решения от останалите членове на ГЕРБ с него.

" Борисов е привикнал министрите да са като бутон на мобилния телефон. Академик Денков знае по какъв начин да взима решения, само че и да ги съгласува със своята партия ", сподели тя по отношение на рецензиите на Борисов, че министър председателят в оставка е " послушко ".

„ Никой не желае министър председател, който да е „ послушко “. Аз не желая това от Мария Габриел “, сподели още той

Тя изясни също предлагането на ПП-ДБ за реализиране на самостоятелност от регулаторите на комисиите посредством тристепенен проект. Първата стъпка е спазването на „ хигиеничен най-малко “, което значи инспекция дали в действителност претендентите са политически самостоятелни. Втората е условието за професионализъм във връзка с работата и най-после са формалните стъпки в Народно събрание.

„ Ние слагаме промените пред позициите, а те слагат позициите пред промените “, добави Ангова, като съпостави меморандума, препоръчан от ПП-ДБ, с съдружното съглашение на ГЕРБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР