Преговорите за ротация между ПП-ДБ и ГЕРБ започват в петък,

...
Преговорите за ротация между ПП-ДБ и ГЕРБ започват в петък,
Коментари Харесай

Асен Василев: Започваме в петък преговорите за ротацията

Преговорите за ротация сред ПП-ДБ и ГЕРБ стартират в петък, заяви министърът на финансите и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев. " С госпожа Габриел имаме планувани диалози за петък, събота, неделя. Надяваме се, че ще успеем в този порядък да реализираме единодушие ", съобщи той. На въпрос за бъдещия състав на кабинета Василев отговори, че чака да има минимални смени. Колкото до неговия пост и дали ще продължи да бъде в състава на държавното управление той разяснява, че това ще зависи от Народното събрание и дефинира като най-важно по време на договарянията " по какъв начин ще проработят регулаторите ".  

Не желаеме избори, само че не желаеме и ръководство без промени, разяснява преди този момент съпредседателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков.

В този миг разбираме, че сътрудниците, част от преговорния екип, са в чужбина, ние ще ги изчакаме, съобщи още той, явно визирайки отсъствието на Мария Габриел, която дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов през днешния ден е в Букурещ за срещата на ЕНП, която би трябвало да излъчи дефинитивно претендентите си за европейските избори. По-рано през днешния ден, след гласуването на оставката от ГЕРБ излязоха с позиция, че " приема с мъка гласуваната в отсъствието на Мария Габриел оставка на държавното управление ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР