Преговорите за продажбата на Twitter на Илон Мъск са във

...
Преговорите за продажбата на Twitter на Илон Мъск са във
Коментари Харесай

Илон Мъск може да стане собственик на Twitter още днес

Преговорите за продажбата на Twitter на Илон Мъск са във финалната си фаза, съобщи Bloomberg, базирайки се на източник.

Компанията работи по изискванията на договорката, а съглашението може да бъде подписано през днешния ден, твърди още източникът на организацията.

Мъск избира сътрудници за придобиване на обществената мрежа и продължава да договаря с евентуални съинвеститори.

По-рано Wall Street Journal заяви, че Twitter преразглежда предлагането на Мъск за закупуване на обществената мрежа. Преговори за допустима продажба са почнали в неделя, 24 април.

След като закупи дял от 9,4% в обществената мрежа, най-богатият човек на планетата насочи и оферта за пазаруването ѝ за към 43 милиарда $. Първоначално, бордът на компанията не реагира на предлагането, а два дни по-късно се появи информация за втори евентуален покупател. Според източници на Wall Street Journal изявлението на Мъск, че предлагането е " най-хубавото и последно ", в началото е подействало блокиращо на договарянията.

Не се знае дали е настъпила смяна в офертата. На този стадий няма коментар от борда на обществената мрежа, само че информацията за допустимо подписване на договорка още през днешния ден покачиха акциите ѝ с над 5% в предборсовата търговия през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР