Преговорите за продажбата на компанията, контролираща в България групата Би

...
Преговорите за продажбата на компанията, контролираща в България групата Би
Коментари Харесай

И в Чехия очакват до дни сделката на Петр Келнер за телевизиите на CME

Преговорите за продажбата на компанията, контролираща в България групата Би Ти Ви са на финала, водят се персонално от най-богатия чех Петр Келнер и ще приключат до няколко дни.

Това потвърдиха в Чехия всекидневникът " Хосподарске вести " и уеб сайтът Aktualne.cz. Според тях притежателят на капиталовата група PPF ще овладее по този метод в страната " Сентръл мидиа ентърпрайсиз " (Central European Media Enterprises или CME), оператор на огромния ефирен канал Nova и други тв канали.

Чешкото отделение е CET 21, а съдебномедицинска експертиза се управлява от американския колос Ей Ти енд Ти (AT&T) и съгласно " Хосподарске вести " Келнер договаря за мажоритарен пакет. От PPF не разясняват капиталовите си проекти.

Днес компанията разгласи в доклада си за третото тримесечие увеличение на оперативната облага до съвсем 31 млн. $. Нетната облага понижава на годишна база, само че това е тъй като преди година съдебномедицинска експертиза имаше обилни доходи от продажбата на бизнеса си в Хърватия. Като се има поради това събитие, растежът на облагата е 17%.

Американската компания има активност още в Румъния, Словакия и Словения. Съобщението, че изследва всевъзможни разновидности за бъдещето си бе направено през март тази година. Майкъл дел Нин, един от шефовете на компанията, сподели в телеконферентен диалог, че специфичната група за оценка на всеки от разновидностите към момента работи.

AT&T закупи съдебномедицинска експертиза, когато купи медийния конгломерат " Тайм Уорнър " (Time Warner). Но по-късно новият притежател реши да се концентрира върху медийния бизнес в Съединени американски щати и световни канали като НВО. Дел Нин е един от хората, на които се приписват последвалите съкращения, опростяване схемата на ръководство и икономисване на разноски за скъпи местни продукции и заместването им с американски, споделя " Хосподарске вести ".

В Чехия (близо половината от приходите на съдебномедицинска експертиза са генерирани тук) финансовите резултати от това са положителни - в това число поради нарасналите такси и растежа на рекламните доходи, само че също по този начин и поради намаляването на разноските за продукция. Увличането в редуциране на парите за основаване на артикули на локално равнище може да има отрицателен резултат в бъдеще, предизвестяват анализатори за изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР