Преговорите за прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на

...
Преговорите за прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на
Коментари Харесай

Преговорите за прекратяването на огъня в Газа са в деликатна фаза

Преговорите за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на заложници са в " деликатна фаза ". Това съобщи катарският министър-председател и министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, представен от Ройтерс.

Опитваме се, доколкото е допустимо, да се оправим с този препъникамък, акцентира той, без да даде детайлности към договарянията.

Премиерът на Катар осъди политиката на " групово наказване ", която към момента се следва от Израел във войната му против ръководещата в анклава палестинска ислямистка формация Хамас и последната ескалация в окупирания от Израел.

Дискусиите за преустановяване на огъня, с посредничеството на Катар и Египет, не престават, до момента в който филантропична рецесия опустошава Газа. Анклавът изпитва изострен дефицит на храна, медикаменти и болнични грижи.

На 7 октомври Хамас атакува Южен Израел, убивайки 1200 души. Бяха взети и над 250 заложници. Израел отмъсти, като стартира в Газа въздушна и наземна атака. Жертвите на спора са над 34 000, множеството от които цивилни.

" Хамас " желае помирение, с цел да открие заложниците в Газа

От неделя в Кайро се водят договаряния за преустановяване на огъня, само че до момента няма пробив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР