Преговорите за подновяване на сделката със зърно вървят трудно. Това

...
Преговорите за подновяване на сделката със зърно вървят трудно. Това
Коментари Харесай

Преговорите за възобновяване на сделката за зърно са трудни

Преговорите за възобновяване на договорката със зърно вървят мъчно. Това заяви в четвъртък, 31 август, организация РИА Новости, базирайки се на източник, непосредствен до процеса.

Събеседникът на изданието посочи, че обстановката в договарянията за обновяване на Черноморската самодейност е доста сложна. Той добави, че процесът е повлиян от ескалацията на напрежението в украинския спор.

„ Разбира се, всичко, което виждаме в този момент, е отразено. Но процесът продължава ", заключава източникът.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че договорката за зърно, която беше прекъсната на 18 юли 2023 година, ще бъде една от тематиките на срещата сред съветския външен министър Сергей Лавров и турския му сътрудник Хакан Фидан. Тя акцентира, че това съглашение не може да действа без присъединяване на Русия.

Руският президент Владимир Путин, разяснявайки отдръпването на Руската федерация от договорката за зърно, сподели, че Москва се е посочила извънредно толерантна и сдържана в тази самодейност. Особено поради държанието на НАТО и Украйна, които нямаше да извършват отговорностите си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР