Преговорите за нов транспортен коридор от Гърция през България до

...
Преговорите за нов транспортен коридор от Гърция през България до
Коментари Харесай

Борисов започва преговори за нов транспортен коридор, поиска трети "Дунав мост" на концесия

Преговорите за нов транспортен кулоар от Гърция през България до Румъния стартират на 5 септември. От гръцка страна към този момент оповестиха за сходно желание, а в този момент то бе доказано и от премиера Бойко Борисов по време на годишната му среща с младежката организация на ГЕРБ във Варна.

Освен това държавното управление ще се опита допустимо най-скоро да стартира строителството на трети мост над Дунав сред България и Румъния, като желанието е той да бъде на концесия.

„ Сега на 5-и сме се разбрали да се забележим и да си поговорим вечерта с Ципрас по всякакви тематики. На 6-и подписваме един кулоар Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе. На 5-и октомври румънският министър председател с целия си кабинет идва тук във Варна, с цел да прикачим към това Дунавската тактика. Искам още един мост на концесия, даже до този на Русе, да се направи - който желае по-бързо да минава, да си заплаща ", съобщи Борисов.

Премиерът сподели още, че политическите елити на страните от Балканите би трябвало да покажат на страните в Европа, че са значими освен като външни граници на Европейски Съюз, само че и във връзка с Берлинския развой, Дунавската и Черноморските тактики.

„ Да използваме географското си състояние, просперитета си и опциите да създадем инфраструктурни планове ", добави той.

Борисов самичък похвали външната политика на държавното управление и това какъв брой добър комшия е България и разгласи като цел на страната приемането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР