Преговорите за членство на Македония в ЕС да бъдат спрени

...
Преговорите за членство на Македония в ЕС да бъдат спрени
Коментари Харесай

ВМРО: Преговорите с РСМ да спрат за 2 г., колкото е блокирана Историческата комисия

Преговорите за участие на Македония в Европейски Съюз да бъдат спрени за 2 години, колкото желаят да бъде блокирана историческата комисия те! И щом формалните лица в Скопие не почитат паметта на Гоце Делчев, то дано върнат костите му в Дома на македонските българи в София! България си желае войводата и ще го уважава уместно, се показва в позиция на ВМРО-БНД.

„ На днешната паметна за историята ни дата – 4 февруари, се празнуват 150 години от рождението на именития челник Георги (Гоце) Николов Делчев. Гоце Делчев е идеолог и емблема на битката за освобождението на изконно българската земя – Македония.

Именно на днешната дата обаче ставаме очевидци на надменно и непочтително отношение от страна на политиците в Скопие, където през 1946 година от комунистическите управляващи в България са предадените костите на именития пълководец и идеолог на БМОРК, по-късно преименувана във ВМОРО или последвалата я като приемник в битката Вътрешна македонска революционна организация. Именно на тази паметна дата обаче се оказва, че нито министър председателят на Македония Ковачевски, нито външният министър Османи, нито президентът Пендаровски ще уважат церемонията по удостояване паметта на Гоце Делчев в храма „ Св. Спас “ в Скопие дружно с българската делегация.

Съвпадение на служебни задължения или поредна проява от страна на политиците там е това? Като вземем под внимание и изявлението на ръководителя на историческата комисия от страна на Македония, че би трябвало да бъде прекратена активността ѝ за 2 години, с цел да се задвижат другите процеси, в комбиниране с демонстративната среща на Пендаровски с „ ОМО Илинден “ и една поредност други неприемливи изказва
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР