Преговорите в Турция с участието на Швеция и Финландия приключиха,

...
Преговорите в Турция с участието на Швеция и Финландия приключиха,
Коментари Харесай

Преговорите в Турция с участието на Швеция и Финландия приключиха, но не се знае резултатът

Преговорите в Турция с присъединяване на Швеция и Финландия завършиха, само че не се знае резултатът. Техни представители бяха в Анкара по отношение на кандидатурите им за участие в НАТО, заяви електронното издание на турския в. " Хюриет ", представено от Българска телеграфна агенция.

Срещите се състояха за да бъдат преодолени мощните възражения на Турция против кандидатурите на двете скандинавски страни за присъединение към НАТО. 

Първоначално се организираха договаряния сред турската делегация и делегацията на Финландия, след което се състояха диалозите с представителите на Швеция. Впоследствие имаше и тристранни договаряния, осведоми " Хюриет ". 

Засега не са известни детайлности от договарянията, които продължиха към пет часа. 

Начело на шведската делегация е държавният секретар Оскар Стенстрьом, а на финландската - заместник-министърът на външните работи Юка Саловаара. Турската страна бе показана на срещата от представителя на турския президент Ибрахим Калън и от турския заместник-министър на външните работи Седат Йонал.

Турция се опълчва на участие на Швеция и Финландия в НАТО, обвинявайки двете скандинавски страни в толериране и даже поддръжка на терористични организации, в частност на Кюрдската работническа партия (ПКК), обсъждана като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР