Преговорите в Дубай навлизат във финалната си фаза с двата

...
Преговорите в Дубай навлизат във финалната си фаза с двата
Коментари Харесай

COP28: Какво се случва на стрещата на върха за климата

Преговорите в Дубай навлизат във финалната си фаза с двата въпроса, с които започнаха - ще се реализира ли съглашение за изкопаемите горива и ще се реши ли съответно въпросът с финансирането на най-уязвимите от климатичните промени народи.

Обещания и опити не липсват. Протестирайки против търг на Бразилската националната организация за нефт, природен газ и биогорива, който планува изследването на 602 нови зони за съществуване на петрол и газ, над 120 бразилски цивилен организации подписаха отворено писмо до президента Лула, озаглавено „ За Бразилия и Амазонка без петрол и газ! “. Документът го прикани да спре търга, наименуван „ въглеродна бомба ”, както и изследванията за изкопаеми горива в поречието на Амазонка и в цяла Бразилия.

Международната организация по енергетика предизвести, че проектите за понижаване на излъчванията, които оповестиха повече от 100 страни и 50 компании за изкопаеми горива при започване на COP28, не са задоволителни, а покриват едвам 30% от нужното, с цел да се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР