Преговорите в Брюксел между ЕС и Обединеното кралство за бъдещите

...
Преговорите в Брюксел между ЕС и Обединеното кралство за бъдещите
Коментари Харесай

Продължават опитите за Брекзит със сделка


Преговорите в Брюксел сред Европейски Съюз и Обединеното кралство за бъдещите търговски връзки след Брекзит ще продължат и през днешния ден откакто след следващ телефонен диалог Урсула фон дер Лайен и Борис Джонсън още веднъж регистрираха, че остават огромни разлики за превъзмогване, съобщи БНР. Междувременно английските депутати излязоха в коледна почивка. 

Говорител на английския министър председател съобщи, че Джонсън е отбелязал, че няма време и, че договаряния те са в " сериозна обстановка ". Премиерът е допълнил, че сюжетът за Брекзит без договорка е доста евентуален, в случай че Европейски Съюз не промени значително позицията си. 

До края на " преходния интервал " остават единствено две седмици. Няма известия за необикновен прогрес по въпроса за лоялната конкуренция или риболовните права. Преговорите обаче не престават. 

Лидерите в Европейския парламент дефинираха неделя вечер като краен период за показване на някакъв текст на съглашение от договарящите екипи, с цел да има някакъв късмет за одобрение до 31 декември. 

Британският парламент бе разхлабен през вчерашния ден, само че депутатите могат да бъдат призовани назад при положение, че се наложи одобрение на договорка. Британският вицепремиер Майкъл Гоув предизвести, че договаряния те могат да продължат даже след Коледа. По думите му макар че Европейският парламент е декларирал, че няма да има време да ратифицира договорка , в случай че тя не бъде реализирана до неделя, може да се одобри някакво " условно използване на контракта ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР