Преговорите с ЕС по никакъв начин не са свързани с

...
Преговорите с ЕС по никакъв начин не са свързани с
Коментари Харесай

Юлиан Попов: България няма да нареже нито една централа

Преговорите с Европейски Съюз по никакъв метод не са свързани с действителното затваряне, съобщи изрично пред БНР министърът на екологията Юлиян Попов.

" Това, че са посочени някакви цели - да вземем за пример тази цел 40% понижаване на излъчванията - тя ще бъде реализирана безспорно. Ако я махнем, това нищо няма да промени. Ако я оставим и не я реализираме, ще влезем в някакво наказателно разпореждане, в някакво нарушение на контракт и нищо изключително няма да се случи. Фактът, че тя е там, е просто показателен факт. Т.е. ние няма да нарежем и унищожим нито една централа, няма да я съборим, в случай че компанията, която я има, не го направи, а това също ще стане, тъй като частните централи, когато стартират да губят, те просто ще затворят - това няма нищо общо с държавното управление ", изясни той в изявление за предаването " Преди всички ".
Министърът счита, че държавната въглищна централа би трябвало да бъде непокътната като стратегически запас и да бъде обслужвана като подобен:
" Това не значи, че тя ще работи с цялостен потенциал, тъй като това го дефинира пазарът. Но тя би трябвало да бъде непокътната, тъй като ние би трябвало да управляваме геополитически опасности от висок порядък в бъдеще. Ние би трябвало да бъдем готови ".

По отношение на мините той добаи: " Дори на следващия ден всичко да прекъсне да работи, мините би трябвало да продължат да работят най-малко 3000 души в продължение на 10 години. Това е обезпечена работна ръка, тъй като зариването, изравняването на тези терени изисква тази работна ръка за 10 години. Каквото и да вършим, тези места са обезпечени ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР