Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Този който ще е

...
Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Този който ще е
Коментари Харесай

Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Това не е коалиция, това е отговорност

" Преговорите не престават, води ги Мария Габриел. Този който ще е министър председател и вицепремиер би трябвало да има самочувствието да си организира договарянията с акад. Денков за кабинет ", съобщи в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.  " Дали сме на Мария Габриел 100% от правата ", добави той.

Това не е коалиция, това е отговорност, акцентира на няколко пъти Бойко Борисов.

Да свършим две - три хубави неща, пък отново да отидем на избори, отново да се ненавиждаме, ние няма да се заобичаме, уточни той.

" Споразумението се случва първо пред очите на народа ", счита Бойко Борисов.

И се обърна към водачите на Политическа партия и Демократична България:  " Съветвам ги да не четат и да не гледат уеб сайтове и малките екрани, до момента в който не създадат държавно управление, тъй като тези, които биха споделили нещо против такова държавно управление, работят за сриване на цялата политическа система, а това са нови, шести поред предварителни избори, тоест злополука. "

" За всички вас е ясно, че две години безпорядък, бедност, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, обедняване, нито ред по проекта за възобновяване, без едно евро от чужбина, без вложения. Това, което откриха за две години това, е това, което ние направихме. Включително и този стадион и залата в Бургас ", изброи той на спонтанната конференция на стадиона.

" Тези, които приказват против държавното управление, работят за сриване на цялата политическа система. Поздравявам всички, които имаха смелостта да застанат и да изведат държават от това състояние, до което ни доведоха - знаете кой ни докара. Този стадион коства по-малко от едни избори. Двата стадиона са толкоз, колкото ще дадем за избори през август ", продължи водачът на ГЕРБ. Бойко Борисов е в Пловдив, откакто неговият отбор Витоша (Бистрица) би Ботев (Пд) във финала.

Запитан по какъв начин ще разяснява недоволството в ГЕРБ поради съюза с Политическа партия - Демократична България, Борисов отсече: " Партията е възбудена, техните хора са възбудени. Но, когато им обясниш какъв брой неприятно е всичко останало, ще схванат. Тези, които не утвърждават, има още 240 партии - точка! "

И се обърна към публицистите: " Знаете ли, че на 10 юни ще свършат парите за заплатите, няма да има пари за заплати? Кой е от Българска национална телевизия? Няма да имате пари! След 9 месеца ме питате какво ще стане. Ще цъфнат налъмите несъмнено! "

" Затова молих Кирил и Асен да не четат уеб сайтове и да не гледат малките екрани. Като се случат 3 - 4 хубави неща, чак тогава да отидем на избори. И отново да се ненавиждаме, ние няма да се заобичаме ", повтори Борисов.

Той съпостави обстановката с Гърция, която отива на нови избори. Обясни, че у нас партиите спорят дали да се гласоподава с машини или бюлетини, с четци или без, а там са измислили друго - партията победител на вота, взема " бонус 50 депутати ".

" Виждате, нашите съседи в Гърция. По същия изборен закон, незабавно го трансформират, идващите избори ще имат бонус за спечелилия и ще имат държавно управление, а ние продължаваме да се дрънкаме - машина ли е, читател ли е, хартия и машина ли е. Вместо да решим съществено - първата партия получава 50 депутати бонус и ръководи. Така е в Гърция, нали все обичаме да гледаме по какъв начин е там ", сподели Борисов.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР