Преговорите очевидно, колкото и да се опитват да ни го

...
Преговорите очевидно, колкото и да се опитват да ни го
Коментари Харесай

Преговори, разкрития, популизъм: В предизборен режим ли е България

Преговорите явно, колкото и да се пробват да ни го изясняват, че са градивни, сигурно е имало извиване на ръце. Такова мнение изрази в ефира на Дарик политологът Петър Чолаков. Доколко това държавно управление с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи може да се назова евроатлантическо, след разкритията за “Турски поток ” и зависимостите на българската енергетика от Русия, попита Чолаков.

“Те се пробват да бъдат едни положителни евроатлантически момчета и господин Пеевски и господин Борисов, главно по силата на външнополитическия остен, който стартира да работи доста съществено поради войната в Украйна. Тъй като тук е нужно мощно евроатлантическо държавно управление, постоянна България. Да няма непрестанно предварителни избори и служебни кабинети на президента Радев, който знаем с каква външнополитическа ориентировка е и затова бяха притиснати да се съберат несъбираемите ”, разяснява Чолаков.

Преговорите се водят от две групи, които не могат да реализират единодушие по най-важния проблем на страната, беше безапелационен по време на диалога журналистът Петко Георгиев.

“Реформирането на правосъдната власт и изключително на прокуратурата е въпрос, от който зависи не просто политическото оцеляване на ГЕРБ и Движение за права и свободи, ами и това те къде ще си прекарат старините. Дали някъде на дестинация без екстрадиция или тук на върха на политическата пирамида. Това е въпрос, който преговорните екипи не го закачат, би ми се желало да знаем повече по това направление за промяната в правосъдната власт ”, моли журналистът.

Тодоров разяснява и провелите се митинги в последните дни след случаите с чужденци в града.

“Наблюдаваме типична интервенция по основаване на изкуствена действителност и психотизирани тълпи вървят и обикалят София и търсят мигранти да ги бият и като не ги намерят, бият студенти по медицина. Единственото цел по основаването на тази психотизирана навалица, е да се вдигне електорални резултат на избрани политически партии и второ да не се приказва за “Турски поток ", да не се приказва за корупция, да не се приказва за значимите тематики - за положението на здравната система, да не се приказва за значимите тематики в обществото да се приказва за една измислена тематика освен това. В реалност съм впечатлен от количеството хора, които имат вяра в тези опашати неистини ”, сподели още Тодоров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР