Преговорите на Nissan Motor с Renault за обновяване на техния

...
Преговорите на Nissan Motor с Renault за обновяване на техния
Коментари Харесай

Преговорите между Nissan и Renault фокусирани върху конкурентоспособността при електромобилите

Преговорите на Nissan Motor с Renault за възобновяване на техния съюз са фокусирани върху укрепването на конкурентоспособността като равнопоставени сътрудници и извличането на максимума от вложенията им в електрически коли. Това съобщи основният изпълнителен шеф на японския авто производител пред.

До договарянията с Renault, основният акционер на Nissan, остават по-малко от две седмици - интервал, който компаниите са си сложили за реализиране на договорка, изясняват добре осведомени източници.

Главният изпълнителен шеф на Nissan Макото Учида отхвърли да разяснява дали може да бъде реализирано съглашение този месец. Но изясни, че разговаря с изпълнителния шеф на Renault Лука де Мео всеки уикенд и диалозите ще " продължат за в бъдеще ".

Хората, осведомени с договарянията, означават, че шерването на технологии се е обрисувало като една спънка.

Учида, който е прекарал огромна част от кариерата си в Nissan на позиции, свързани с френско-японския съюз, акцентира, че диалозите са били основани на взаимно доверие.

" Всяка компания разполагаше с скъпа технология и можеше да се чакат полемики за трансфер на технологии. Целта е да се усъвършенства способността на производителите на коли да се конкурират във време на икономическа неустановеност. Дискусията, която водим, е за това по какъв начин да създадем нашата конкурентоспособност още по-силна ", добави Макото Учида в изявление за Ройтерс.

Това бяха първите му коментари пред медиите откакто автомобилните производители предишния месец споделиха, че разискват бъдещето на своя съюз. Партньорството, което стартира с инвестиция от Renault през 1999 година и дълго време беше следено от някогашния изпълнителен шеф, трансформирал се в дезертьор Карлос Гон, беше от решаващо значение за обръщането на японския авто производител.

Но ръководителите на Nissan през годините бяха обезпокоени от неравностойната конструкция на благосъстоятелност, така като Renault има 43% от Nissan, а японският авто производител държи единствено 15% дял без право на глас в Renault. Хора, осведомени с договарянията, споделят, че двете страни са обсъждали понижаване на каузи на Renault, евентуално до 15%, и изискванията, при които това може да се случи.

" Искаме да бъде равностойно партньорство ", сподели Учида, само че отхвърли да коментира евентуалните равнища на дялове.

Миналия месец фирмите оповестиха, че Nissan обмисля да влага в новото звено за електрически транспортни средства на Renault с кодово име " Ampere ", което ще бъде отделено от бизнеса с мотори с вътрешно горене с кодово име " Horse ".

Главният изпълнителен шеф на Nissan Макото Учида отказа да каже дали Nissan обмисля увеличение на авансово оповестения проект за вложение на 2 трилиона йени (13,6 милиарда долара) в електрически транспортни средства до 2026 година

Nissan обаче прави проекти за деяние при изключителни обстановки за вероятността за световна криза. " За да бъдем устойчиви на пазара, би трябвало да предвидим доста сюжети и това е, което вършим “, сподели Учида. Той уточни обезценяването на йената до най-ниското равнище от десетилетия като друга грижа за Nissan.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР