Преговорите между Руската федерация и Украйна не са лесни, но

...
Преговорите между Руската федерация и Украйна не са лесни, но
Коментари Харесай

Лавров: Преговорите с Украйна не са лесни

Преговорите сред Руската федерация и Украйна не са лесни, само че Москва ще се стреми да реализира осъществяване на всички свои задания. Това съобщи в петък съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалози с арменския външен министър Арарат Мирзоян.

Той добави, че чака измежду страните-гаранти за сигурността на Украйна да бъде и Беларус, предава ТАСС.

Руската федерация се застъпва за това Беларус да продължи да играе роля в организирането на договарянията с Украйна.

" Ние сме за това нашите беларуски другари да продължат да играят позитивна роля в организирането на руско-украинските договаряния. И Беларус е отлична платформа за продължение на тези договаряния. Въпреки че всичко зависи от споразуменията сред страните, а срещите в други страни не са изключени, на други площадки ", сподели той.

" По искане на украинската страна, нейният безпристрастен, извънблоков, неядърен статут би трябвало да бъде съпроводен от гаранции за сигурност за Украйна. Сред гарантите за сигурност украинските съседи биха желали да видят всички страни, прилежащи на Украйна и редица други страни, в това число непрекъснати членове на Съвета за сигурност Организация на обединените нации и т. н. Предполагаме, че измежду тези страни - гаранти, несъмнено, ще бъде и Република Беларус ", сподели той.

Министърът акцентира, че в този момент се съгласуват всички тези въпроси, " в това число цялостният набор от страни гаранти ".

Припомняме, че в четвъртък съветският външен министър съобщи, че Украйна се отклонява от договореностите, реализирани в Истанбул и чака украинската страна да слага нови условия. Според него " режимът в Киев се управлява от Вашингтон и неговите съдружници, които тласкат президента Зеленски да продължи военните дейности ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР