Преговорите между първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вървят

...
Преговорите между първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вървят
Коментари Харесай

Преговорите между екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вървят с пълна сила в кулоарите на парламента

Преговорите сред първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вървят с цялостна мощ в коридорите на Народното събрание, макар острия звук сред тях по медиите.

Представители на двете обединения се разделиха на работни групи по ресори, с цел да изчистят противоречивите въпроси към бъдеща управническа стратегия. Това потвърдиха ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков след среща, в която участваха и съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев.

След диалозите Николай Денков съобщи, че Политическа партия и Демократична България работят и по състав на кабинет и ще се опитат да влязат във времевата рамка, сложена от ГЕРБ, а точно - до неделя.

 

Андрей Гюров разяснява, че в обстановка на доста неверни решения би трябвало да се избере допустимо най-хубавото от две политически сили, които взаимно си нямат доверие. Посочи, че Политическа партия и Демократична България работят по управническа стратегия и състав на кабинет и когато са подготвени, ще го показват.

 

В Клуба на народния представител кореспондент на Епицентър.бг засече в изчерпателен диалог на една маса юридическите остриета на ГЕРБ и Политическа партия - Радомир Чолаков и Надежда Йорданова, в компанията на Рая Назаран

и Стою Стоев от Политическа партия, който от Политическа партия спрягат за предстоящ началник на правната комисия и в чийто юридически опит Борисово изрази подозрения.

 

На друга маса пък добродушно си хортуват  вълните медийни съперници Красен Кралев и Радостин Василев - някогашни министри на спрота на ГЕРБ и на Политическа партия.

 

Трета маса е събрала специалистите по сигурността на двете враждуващи партии - ген. Атанасов от Демократична България и Христо Терзийски и Маноил Манев  от ГЕРБ.

 

В различен ъгъл  на парламента- Красимир Вълчев и Елисавета Белобрадова евентуално приказват за обучение, а Илияна Жекова от ГЕРБ и Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ приказват за обществена политика.

 

Борисов изясни, че през днешния ден стартират срещи на сред двете обединения по браншове, с цел да се разиска програмата на ПП-ДБ, с цел да видят дали е реалистична. Изрази убеденост, че ще се схванат при всички случаи и разяснява, че е по-важна от плана на кабинет, тъй като в случай че се схванат за нея, няма значение с кой мандат ще се осъществя тя.

" Когато има стратегия, и това няма значение ", съобщи Борисов на въпрос дали ще одобри Кирил Петков да е министър председател, само че се съгласи, че личностите имат значение.

 

" Днешния ден би трябвало да се употребява, с цел да се прегледат стратегиите за ръководство. " Ние ще наложим нашата. Мисля че е в пъти по-добра, по-конкретна с всички браншове в нея. Но дано да им дадем късмет. Но поради техния метод да изясняват по какъв начин с другите може. И да изясняват за плаващо болшинство - няма да го получат ", акцентира тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на тезите на Политическа партия, че те си готвят независимо тяхна управническа стратегия. 

 

" Документът, който приготвяме, го приготвяме ние като " Продължаваме промяната - Демократична България ", която ще предлага състав Министерски съвет. Ще бъде разисквана с специалистите страни доколкото ние имаме потребност от поддръжка в Народното събрание ", сподели обществено Николай Денков след втората среща с ГЕРБ.

 

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР