Преговорите между партиите от управляващата коалиция в Италия за съставяне

...
Преговорите между партиите от управляващата коалиция в Италия за съставяне
Коментари Харесай

Провал в преговорите за ново правителство в Италия, начело с Джузепе Конте

Преговорите сред партиите от ръководещата коалиция в Италия за сформиране на ново държавно управление след оставката на премиера Джузепе Конте се провалиха. Това заяви късно във вторник вечерта ръководителят на Камарата на депутатите Роберто Фико, представен от Франс прес.

Малката партия " Италия вива " на италианския политик Матео Ренци бе съдружен сътрудник в държавното управление на министър-председателя Джузепе Конте. Премиерът подаде оставка предходната седмица, откакто Ренци изтегли министрите си в символ на митинг против, по думите му, непохватното ръководство на рецесията с ковид от страна на Конте.

Президентът Серджо Матарела бе дал на лявоцентристките партии от обединението на Конте краен период до нощес в среднощ да се спогодят за сформиране на ново държавно управление.

Матарела разпореди на ръководителя на долната камара на Народното събрание Роберто Фико да бъде медиатор в договарянията.

Ренци обаче сподели, че не са съумели да преодолеят различията по редица въпроси. " Взимаме поради не-тата на нашите сътрудници в някогашната коалиция ", сподели Ренци. " Благодарим на Фико и разчитаме на мъдростта на президента ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР