Преговорите между Москва и Киев ще се проведат в понеделник,

...
Преговорите между Москва и Киев ще се проведат в понеделник,
Коментари Харесай

Руско-украинските преговори са насрочени за понеделник, каза Песков

Преговорите сред Москва и Киев ще се проведат в понеделник, заяви за РИА Новости прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

Междувременно Ройтерс, базирайки се на консултант на Владимир Зеленски, сподели, че разговорът е в ход „ дори сега “.

" Не. Разговорите са планувани за на следващия ден ", сподели Песков.

По-рано членът на съветската делегация, началник на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума, Леонид Слуцки, съобщи, че спрямо началото на преговорния развой Москва и Киев са постигнали забележителен прогрес в постигането на резултат. По неговите думи, този прогрес може " в идващите няколко дни да прерасне в обща позиция на двете делегации и в документи за сключване ".

На 21 февруари Владимир Путин, в отговор на настояванията на републиките на Донбас и след апела на депутатите от Държавната дума, подписа укази за признание на суверенитета на ЛНР и ДНР. Рано сутринта на 24 февруари Русия стартира военна специфична интервенция за демилитаризиране на Украйна. Путин назова задачата му „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “.

Както оповестява Министерството на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски.

В Беларус към този момент се организираха три кръга от руско-украинските договаряния за споразумяване на обстановката в Украйна. На втората среща страните се договориха за образуване на филантропични коридори за евакуация на жители, доставка на храна и медикаменти. По-късно Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, сподели, че договарянията сред делегациите не престават във видео формат и са основани специфични работни групи.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР