Преговорите между Киев и Москва са в застой от март,

...
Преговорите между Киев и Москва са в застой от март,
Коментари Харесай

Кремъл обвини Украйна, че се е оттеглила от преговорите с Русия „по нареждане“ на САЩ

Преговорите сред Киев и Москва са в застой от март, като и двете страни се упрекват взаимно за замразяването им

Кремъл обвини през днешния ден Украйна, че се е отдръпнала от мирните договаряния с Русия през март " по разпореждане " на Съединени американски щати, откакто " беше реализиран доста, доста сложен баланс " сред Киев и Москва, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

„ Текстът в действителност беше подготвен... И тогава внезапно украинската страна изчезна от радарите, (тя) разгласи, че повече не желае да продължава договарянията “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, добавяйки, че съветският президент Владимир Путин е счел за " явно ", че " сходно отменяне на към този момент контрактуваните съглашения очевидно се е случило по разпореждане на Вашингтон ".

„ Съвсем явно е “, сподели пред публицисти представителят.

Президентът на Гвинея-Бисау Умаро Сисоко Ембало, който е сегашен ръководител на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС) и играе ролята на медиатор сред двете страни, сподели през вчерашния ден в Киев, че Владимир Путин, който е посетил предходния ден, „ е изразил концепцията, че е подготвен да договаря с (украинския президент Володимир) Зеленски “.

Попитан за тези мнения, Песков увери, че Русия е „ подготвена да подсигурява своите ползи на масата за договаряния “.

„ Ние го желаеме, само че в съответния случай приказваме за тотално оттегляне от страна на Украйна “, сподели той, като посочи, че също така " не е имало съответно обръщение “ към украинския президент.

Володимир Зеленски бързо отхвърли всяка опция за диалози с Москва, заклеймявайки „ квалифицираната изразителност “ на Владимир Путин.

Украинският президент беше още по-категоричен в края на септември, като увери, че Украйна няма да договаря с Русия, до момента в който Владимир Путин е президент.

Преговорите сред Киев и Москва са в застой от март, като и двете страни се упрекват взаимно за замразяването им.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР