Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще започнат утре, съобщи в

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще започнат утре, съобщи в
Коментари Харесай

Росен Костурков, ПП-ДБ: Преговорите с ГЕРБ започват утре

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще стартират на следващия ден, заяви в " Денят стартира " на Българска национална телевизия депутатът от Политическа партия Росен Костурков.
Това не е покана за женитба, с цел да си изберем дата и да си организираме събитие - уточни той - ПП-ДБ са предложили договарянията да стартират още през днешния ден, с цел да не се губи време.

" Колегите от ГЕРБ може би по механически аргументи и отсъствието на Бойко Борисов и Мария Габриел взеха решение, че събота е по-подходящ ден ", уточни той.

Оставката на кабинета на 6 март не е форсирана, защото е избрана с подписването на съглашението преди девет месеца, съобщи депутатът. Костурков подсети, че през януари с ГЕРБ са се договорили, че след ротацията структурата на кабинета няма да се трансформира и ще има минимални промени.

" Нямаше никакво бързане, просто датата 6 март си пристигна. През целия този интервал сътрудниците от ГЕРБ не направиха нищо. Оказахме се като в една детска игра - едно дете бута друго по стълбите и го пита: " Ти къде си се разбързал ".

Меморандумът на ПП-ДБ и съглашението на ГЕРБ доста си наподобяват - би трябвало да се седне и да се приказва съществено за устойчиво ръководство на страната, счита Костурков. По думите му ПП-ДБ нямат срещу да отидат на нови избори, само че това ще е нездравословно за страната, защото държавната администрация стопира работа.
" Държим да забележим първо какъв е проектът за промени и тогава да приказваме за личен състав. Няма смисъл да приказваме за министри, в случай че не знаем какво ще вършим. Когато сме тръгнали да управляваме дружно, би трябвало да има известна доза доверие, само че истината е, че би трябвало и двете страни да внимаваме ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР