Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават като разговорите са конструктивни,

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават като разговорите са конструктивни,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Разговорите с ПП-ДБ са конструктивни, имаме нужда от още малко време

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не престават като диалозите са градивни, имаме потребност от още малко време. Това разяснява пред журналисти вицепремиерът в оставка Мария Габриел на излизане от Президентството след консултациите за сформиране на ново държавно управление при президента Румен Радев.

Преговорите не престават, имаме общи точки. Разговорите са градивни. Разбира се, имаме и разлики и тъкмо по тази причина ни трябват договарянията, с цел да може превъзмогването на разликите и възможностите, които си даваме, с цел да преодолеем тези разлики, да са на доста постоянна основа. За нас тази основа са правилата за бистрота, да има споделена отговорност, да има доста явен механизъм за взимане на решения, каза вицепремиерът в оставка.  

" Имаме потребност от още малко време. Благодарна съм за градивния звук, в който през последните два дни договарянията протекоха. Това не са договаряния, които са навън, тъй като всеки един от нас има явен документ с позициите, от които тръгваме. Това, което сега се случва, за нас е значимо да работим върху общ текст, в който водещи са предложенията, които ние към този момент сме огласили. Мисля, че е доста значимо да си дадем късмет тези договаряния, които до този миг минават в градивен разговор с доста открити диалози, да могат да не престават ", съобщи Габриел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР